Koffers zijn gepakt: op naar Andalucia (en Portugal)

Het mooie landschap rondom Mina de São Domingos
Het mooie landschap rondom Mina de São Domingos.

Spanje here we come… Zon, warmte en heel hard werken. Want camper Smuikje en z’n baasjes gaan beginnen aan hun eerste reis-ebook. Vorig jaar zijn we een aantal maanden in het zuidelijk gedeelte van de Costa de la Luz geweest. Zeg maar het gebied tussen Tarifa en Sanlúcar de Barrameda, aan de voet van het wereldberoemde, maar ook bedreigde natuurpark Doñana.

We hebben daar letterlijk de hele kustlijn en het achterland tegen het licht gehouden. We hebben alles gefietst of bewandeld. We hebben in de steden ons ondergedompeld. Onze ogen uitgekeken bij kunst, cultuur en kitsch. Meegedaan aan plaatselijke gebruiken en ons uiteraard verlekkerd aan het geweldige eten.

Dat alles en nog veel meer gaan we met veel illustraties vastleggen. We weten inmiddels dat de vingertjes wat soepeler gaan bij een graadje of twintig. Dus we landen in omgeving van Almeria om de eerste vier weken vooral veel te teksten te tikken.

Advertentie: e-reisgids Doñana (Apple)
Hét paradijselijke nationale park van Spanje. Prijs 8,99 euro, 146 pagina’s, 212 foto’s, 25 kaarten en een filmpje. Meer info? Klik hier. Interesse?  Ga dan naar: Apple Bookstore 
De website van de provincieregering Andalucia met informatie in het Spaans over de natuurparken. De site is een belangrijke informatiebron voor onze ontdekkingstochten
De website van de provincieregering Andalucia met informatie in het Spaans over de natuurparken. De site is een belangrijke informatiebron voor onze ontdekkingstochten.

Daarna gaan we uiteraard door met het ‘verwerkingsproces’, maar gaan we ook aan de slag met het ophalen van nieuwe informatie voor boek 2. Die zal gaan over de noordelijke kant van de Costa de la Luz, pakweg tussen Doñana en Ayamonte, aan de grens met Portugal.
We zullen dik een maand verblijven in Doñana zelf. Daar hebben we enorm veel zin in, want het is echt een indrukwekkend natuurpark. Afgelopen september zijn we al vanaf Sanlúcar de Barrameda met boot en terreinwagen onder begeleiding van een gids het gebied in geweest. Op onze website kun je daar een verhaal (klik) over lezen.

In de maand april zitten we in ieder geval op vier verschillende locaties in Doñana om zoveel mogelijk materiaal over het gebied veilig te stellen. Uiteraard zullen we daarbij vele foto’s maken. Aan de ander kant van Huelva, dat dit jaar culinaire hoofdstad van Europa is (en dat gaan we zeker meemaken…) liggen ook diverse natuurgebieden zoals de marismas de Odiel. We zijn heel benieuwd hoe het eruit ziet, want er liggen ook diverse vakantieresorts waar veel Nederlanders zich juist in deze tijd – de wintermaanden – terugtrekken om zich te laven aan zon, zee en warmte. Of dat elkaar erg bijt… we weten het niet, maar gaan het ontdekken.

Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Noord (Apple-Pdf)
De digitale reisgids over de groene gordel onder Sevilla met informatie over het prachtige nationale park Doñana & het in de buurt gelegen toeristische Costa de Islantilla. Daarnaast informatie over de romantische kustplaatsjes en havenstad Huelva, bekend van ontdekkingsreiziger Columbus.Prijs 18,99 euro, 294 pagina’s, 425 foto’s en 48 kaarten. Meer info? Klik hier. Interesse?  Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)
Mértola, een arendsnest in het binnenland van de Portugese Algarve.
Mértola, een arendsnest in het binnenland van de Portugese Algarve.

Omdat het niet altijd werken kan zijn gaan we net over de grens in Portugal vakantie vieren. Niet in de Portugese vakantiehotels langs de kust, maar meer naar boven bij Mértola, waar we het tweejaarlijkse Islamitische Festival zullen meebeleven. Via Cadiz gaan we naar Tarifa en het natuurgebied Alcornocales. Een soort voorverkenning, want dit natuurgebied sluit naadloos aan op de Costa de de la Luz en gaat ons derde reis-ebook vormen. Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Eerst maar eens op naar Almeria en de Cabo de Gata.

Advertentie: e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería (Apple-Pdf)
Voorpagina e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería

De e-reisgids over het Zuid-Spaanse natuurgebied Cabo de Gata – Costa de Almería is een echt kijk- en leesboek met veel details, 572 pagina’s, bijna 800 foto’s, 88 kaarten, films en wandelroutes (gps). Beschreven worden het natuurpark Cabo de Gata, mooie stranden en de halfwoestijn met de spaghettiwestern-dorpen. De authentieke havenplaats Almería met haar Arabisch kasteel krijgt alle aandacht, terwijl het achterland wordt bekeken zoals het onontdekte Sierra de los Filabres en de verlaten mijnen.
Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Onze geplande route met pleisterplaatsen door zuid-Spanje & Portugal.
Onze geplande route met pleisterplaatsen door zuid-Spanje & Portugal.

2 reacties

 1. marie peters
  19 februari 2017

  In de alinea onder de (klik) staat: We wij heel benieuwd…..
  Ik begrijp niet zo goed wat jullie hier willen zeggen.

  Heel veel plezier en ik kijk uit naar de reisverslagen

  1. CamperSmuikje
   19 februari 2017

   Zin is veranderd, dank vd tip!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven