Oranje-coach Koeman heeft al vloeibaar goud in Catalonië

Janine vond het niet echt wat. Walter vond het zo, zo...
Janine vond het niet echt wat. Walter vond het zo, zo…

Ronald Koeman, inmiddels succesvolle trainer van het Nederlandse voetbalelftal, maar toch nog altijd voor de meesten minder aansprekend dan ex-voetballers van Ajax als Marco van Basten en Frank Rijkaard.

In Spanje ligt dat volledig anders. Daar kennen ze Johan Cruyff én Ronald Koeman. Zeker de socios van FC Barcelona. Sommigen zullen nog wel weten dat ook Rijkaard en andere Nederlandse voetballers daar over de velden holden, maar voor mannen als Cruyff en Koeman gaan deze fans net iets dieper door het stof. 

De Golden Koeman van alle kanten bekeken in onze Smuik. De dop springt er wel uit.
De Golden Koeman van alle kanten bekeken in onze Smuik. De dop springt er wel uit.

Verlossend schot

Cruyff is een legende. Koeman zit daar dicht tegenaan, nadat hij er in 1992 voor zorgde dat Barcelona op Wembley de felbegeerde hoofdprijs in de Europacup I won. Hij maakte het enige én dus verlossende doelpunt in wat tegenwoordig Champions League heet.

Vielha, in de Catalaanse Pyreneeën.
Vielha, in de Catalaanse Pyreneeën.

Vielha

Wij liepen in Vielha, een bergdorp in de Catalaanse Pyreneeën tegen een speciaal eerbetoon van Koeman op. Hier heeft hij namelijk een eigen biertje in de winkel staan. De Gouden Koeman, een ale van het Catalaanse bedrijf La Lenta Beer. José en Pol begonnen in Igualada vlakbij Barcelona in 2016 met hun bedrijf. De twee bierbrouwers zijn groot fan van FC Barcelona. Het gouden doelpunt van Ronald staat dan ook in hun geheugen gegrift. Voor hen was het dan ook logisch om een eerbetoon aan hun jeugdheld te brengen.

Kwalificatie

Nu maar hopen dat de jeugdhelden van Oranje-coach Koeman morgen, donderdag 10 oktober, weer gaan scoren tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Noord-Ierland.

Een screenshot van de website van de brouwers.
Een screenshot van de website van de brouwers.

Golden Koeman

We hebben gisteren onze Golden Koeman ingenomen. Tsja, heavy. Niet echt onze keus van bier, maar mensen die van een ‘hartige’, zware hap houden is dit een aangename. Probleem is alleen dat je ‘m niet zomaar in de winkel kan kopen. Ja, hier in Catalonië. Of je kunt ‘m voor 2,20 euro per stuk bestellen via de website van José en Pol: www.lalenta.beer. Daar kun je zelfs een bijpassend t-shirt van de Golden Koeman vinden. Uiteraard oranje gekleurd.

Gezocht: distributeurs

Het duo is overigens nog op zoek naar distributeurs. Dus wie zich in Nederland geroepen voelt, neem vooral contact op met deze twee vrolijke fans.

Scroll naar boven