Waar werken we aan?

Dit zijn Walter Devenijns en Janine Stougie tijdens hun interview door het regionale dagblad de Stentor. Ze wonen en werken een groot deel van het jaar in camper Smuikje. Foto: Bram van de Biezen

Dit zijn wij. Deze foto is van fotograaf Bram van de Biezen en werd gemaakt tijdens een interview met de Stentor. Wij fotografeerden Bram ook en het resultaat zie je op onze pagina ‘Wie is Smuikje?’

Met camper Smuikje als vervoersmiddel en kantoor zijn wij het grootste deel van het jaar op reis. We verzamelen informatie voor onze reis e-books.  Alles wat ons interessant lijkt gaat uiteindelijk een e-book vormen. Daarbij kijken we niet alleen naar de mooie gebieden, steden of dorpen, maar ook naar bijvoorbeeld geschiedenis en economische achtergronden.

We nemen een kijkje in het echte leven. Althans dat is de opzet. En dat betekent niet de geijkte wegen langs de zogeheten bucket-lists. Nee, vooral onverwachte plekjes, waar nog maar heel weinig toeristen hun eerste schreden hebben gezet.

Maar dat is niet het enige waar wij ons mee bezighouden. We ‘runnen’ inmiddels een uitgeverij. We vervaardigen ook voor anderen e-books. Zie onze laatste uitgave over de Zwolse Courant en uitgeverij Tijl. Het werd geschreven door oud-journalist Willem van der Veen.

Uiteraard moet het onderwerp ons aanspreken. We moeten er kort gezegd iets mee hebben. Het moet natuurlijk wel in ons tijdschema passen, want we hebben voor de eerste reisgids de komende maanden hard nodig. We hebben onszelf min of meer een ijzeren discipline opgelegd.

Zo’n 15.000 foto’s hebben we gemaakt tijdens onze acht maanden durende rondreis langs de Costa de la Luz. De teksten werden onderweg geschreven, terwijl de opmaak van het e-book, het sorteren van de berg foto’s en het maken van de tientallen kaarten nog eens vier maanden duurde.

Ons project: Costa de la Luz

Hieronder staat het project waarmee we momenteel bezig zijn:

Een e-book over de Costa de la Luz in Zuid-Spanje. Een reis langs de ‘Kust van het Licht’, waarbij we Cádiz, El Puerto de Santa Maria, Tarifa en Huelva hebben bezocht. Natuurlijk hebben we het natuurpark Doñana niet vergeten. Dit boek (omvang 455 pagina’s) komt waarschijnlijk begin februari uit. Inmiddels hebben we ook het noordelijke gedeelte van de costa bezocht. Ondertussen maakten we zo’n 15.000 foto’s, bezochten we tientallen steden, camperplekken, campings en natuurparken, terwijl onze Smuikje naar schatting zo’n duizend kilometer verslond. Als je meer wilt weten kun je onze Sneak Preview-pagina bezoeken.

Ons e-book over de Costa de la Luz is bijna af. Je ziet hier het ruwe ontwerp in ons opmaakprogramma.

Ons e-book over de Costa de la Luz is bijna af. Je ziet hier het ruwe ontwerp in ons opmaakprogramma.

Soms was het schrikken. Het gebied bij de industriestad Huelva is aardig vervuild, terwijl het schilderachtige Sanlúcar een werkloosheid van liefst vijftig procent telt (2016). Maar we hebben ook veel mooie dingen gezien of beleefd. Hoe de tonijn wordt gevangen. Waar de mooie wandelingen zijn. Onze ervaringen willen we in 2 of 3 e-books vastleggen.

  • Voor meer info over Sneak Preview e-reisboek Costa de la Luz klik hier

Wat is al afgerond?

We geven twee e-books uit:

Delen vindt onze Smuik leuk!