Ontdek rijst & natuur met nieuwe e-reisgids ‘Rijst op de korrel’

Muurschildering in rijststad Alcácer do Sal in Portugal.
Muurschildering in rijststad Alcácer do Sal in Portugal.

Er is er weer één. Een nieuwe digitale reis- en routeboek. Ditmaal brengen we jullie zowel naar Spanje als Portugal. Het is een reis over ruim 1500 kilometer, van Oost-Spanje naar de westkust van Portugal. Een trip dwars over het Iberisch schiereiland. En rijst is onze leidraad, waarbij we natuurlijk niet de in de buurt gelegen natuurgebieden en steden of stadjes vergeten.

Paella is het bekendste gerecht van Spanje. Een rijstgerecht. En nee, niet gemaakt van rijst uit China of een ander land in Zuidoost-Azië, maar gemaakt met rijstkorrels uit de omgeving van València. Want ja, Spanje is een rijstland. Het is zelfs een van de belangrijkste Europese rijstproducenten.

Rijst op de korrel is vervangen door ‘València in 7 dagen + Op reis door het land van de paella’. Deze reisgids was oorspronkelijk een reisgids langs de rijst- en natuurgebieden van Spanje en Portugal met de titel ‘Rijst op de korrel’.
Officieel begon onze gids bij hét paellagebied Albufera dat net onder València ligt. València beschreven we bewust niet, want daar waren al zoveel reisgidsen van. Wat zouden wij er nog aan toe kunnen voegen? Maar je kan geen reisboek over rijst maken zónder de rijsthoofdstad València, vonden onze lezers. Hierbij het resultaat. De tweede druk van deze omvangrijke gids heeft València dus meegenomen, waardoor het digitale boek nog beter, én dikker, is geworden. Én: eerdere kopers kunnen de nieuwe versie gratis downloaden!
PS: Er is inmiddels ook een stadgids over alléén de boeiende stad Valencia en omgeving verschenen.
Advertentie: València in 7 dagen & Op reis door het land van de paella (Apple-Pdf)
Voorpagina e-routeboek ‘València in 7 dagen’ (Apple Books & Pdf)

Ontdek València en het rijst- en natuurgebied Albufera in 7 dagen met veel informatie, met tips Openbaar Vervoer, 33 plattegronden én 7 gps-routes.
Uiteraard gaat deze digitale reisgids langs de hoogtepunten, zoals de Groene Loper met de gebouwen van architect Calatrava. En ontdekken we ook de geheime en zelfs vergeten hoekjes.
Wil je verder reizen langs natuur en rijstvelden? Dat kan. València ligt namelijk centraal op de route over het Iberisch schiereiland. Een reis van ruim 1500 km. Geschatte duur: 3 weken.
De gids telt 393 pagina’s, waarvan ruim 100 over València, 610 foto’s, recepten, 2 filmpjes en 110 kaarten. Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl

Spanje en Portugal

In onze nieuwe e-reisgids en routeboek ‘Rijst op de korrel’ gaan we op zoek naar de rijstvelden van het Iberisch schiereiland. Want ook Portugal telt een aantal rijstvelden. Het leuke van deze rijstgebieden is dat ze tevens belangrijke natuurgebieden zijn of zoals in het geval van Vegas Bajas de Guadiana, dat vlakbij een van de belangrijkste Romeinse steden van Spanje, Mérida, ligt. Die beschrijven we natuurlijk ook.

Advertentie: stadgids Valencia in 7 dagen (Apple Books & Pdf)
Voorpagina stedengids ‘València in 7 dagen’ (Apple Books & Pdf)

NIEUW! De stedengids València in 7 dagen
* Met deze digitale gids ontdek je het levendige València en het rustgevende nabijgelegen rijst- en natuurgebied Albufera.
* In 7 dagen tijd leer je deze stad goed kennen. Heb je een hekel aan kaartlezen? Dan zijn de 7 gps-bestandjes voor je mobiele telefoon waarschijnlijk een uitkomst.
* Uiteraard gaat deze digitale reisgids langs de hoogtepunten, zoals de Groene Loper Túria met de gebouwen van architect Calatrava (Museo Ciències). Bekijken we de centrale markten zoals Mercat Central of Russafa. En lopen we door de alternatieve kunstenaarswijk El Carme. En ontdekken we ook de geheime en zelfs vergeten hoekjes, waaronder een gerestaureerde keramiekfabriek in een buitenwijk.
* De gids telt 129 pagina’s, 275 foto’s, 33 kaarten. Én 7 gps-routes voor je wandel- en fietstochten door deze boeiende stad. Prijs: 11,99 euro.
* Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl

Wederom prachtig met adequate beschrijvingen en fraaie plaatjes. Na de prik willen we sowieso de routes vanuit Merida in Portugal gaan rijden. Eigenlijk zou je willen dat maar weinig mensen dit moois lezen maar dat is egoïsme. 

Wouke van Scherrenburg (ex-NOS, tv-serie ‘Strijd om het Binnenhof’) – Bron: Boekenbestellen.nl
Het museum dat in Mérida gewijd is aan het Romeinse verleden, is zelf ook een kunstwerk.
Het museum dat in Mérida gewijd is aan het Romeinse verleden, is zelf ook een kunstwerk.

Gevarieerde reis

Door rijst als leidraad voor een tocht te nemen, bezorgen we jullie een gevarieerde reis langs natuur en cultuur, door landelijke en stedelijke gebieden, langs rivieren, meren en zeeën. We laten jullie kennismaken met de Romeinen en de Moren, met zowel heden als verleden.

Lagunas de Ruidera, geen rijst, maar een natuurgebied op de route naar Mérida.
Lagunas de Ruidera, geen rijst-, maar een natuurgebied op de route naar Mérida.

“Rijst op de korrel”. Dit boek biedt zoveel meer dan het het boek ‘paella’ van Penelope Casas, dat vooral recepten bevat en de Spaanse rijstvelden aanstipt. In het boek ‘rijst op de korrel’ komt zowel Spanje als Portugal aan het bod doorspekt met prachtige plaatjes over hoe het toen uitzag en nu. Wie het met eigen ogen wil zien kan ook aan de slag met het boek: pak de bladzijden met de kaarten erbij en het kan niet mis gaan. Ook aan recepten is gedacht. Een compleet en verrassend boek! 

Ton uit Rotterdam – Bron: Boekenbestellen.nl
Nog zo'n geheimtip onderweg is Alcalá de Júcar.
Nog zo’n geheimtip onderweg is Alcalá de Júcar.

Routeboek

‘Rijst op de korrel’ is ook, anders dan onze andere digitale reisgidsen, een routeboek. We laten jullie de mooiste, de langste en de kortste routes naar de eindbestemmingen zien. We tonen geheimtips voor onderweg. We houden rekening met camperaars, mensen met auto en caravan, maar ook met toeristen die liever overnachten in een hotel of huisje.

Recepten

En omdat je van reizen honger krijgt, zeker als je langs al die rijstgebieden reist, krijgen jullie er ook nog eens een aantal typische Spaanse en Portugese recepten bij, zodat je thuis ook van al dat lekkers kunt genieten.

Samenvatting:

  • Een leuke, ontspannen reis langs de Spaanse en Portugese rijst- en natuurgebieden
  • Routes langs rijstvelden, natuur, steden, cultuur en historie
  • Uitvoerige beschrijving van onder meer Ebro Delta, Albufera (Valencië), Marismas de Guadalquivir (Doñana), Aveiro (Portugal) Alcácer do Sal (Portugal)
  • De keus om snel of heel langzaam door het land te rijden, want we hebben routes uitgezet voor de ‘trage’ of ‘snelle’ vakantieganger. Aan jullie de keus
  • Je hebt de keuze uit 14 routes met een totale lengte van 1547 kilometer, waarvan 5 snelle trajecten en 9 routes voor de vakantieganger met wat meer tijd
  • Speciale binnenlandse oost-westroute voor de caravanbezitter, verdeeld over 5 tussenstops
  • De keus uit tientallen overnachtingsmogelijkheden
  • Links naar toeristenbureau’s, campings, camperplekken, vakantiewoningen en hotels maken het zoeken naar informatie makkelijk
  • Routegids sluit af met de lekkerste rijstgerechten om thuis uit te proberen, of onderweg uit te zoeken
  • 13 Recepten

Zie ook: Vruchtbare Ebro Delta koestert rijst, natuur én kleurrijke libellen

Scroll naar boven