Ontdek rijst & natuur met nieuwe e-reisgids ‘Rijst op de korrel’

Muurschildering in rijststad Alcácer do Sal in Portugal.
Muurschildering in rijststad Alcácer do Sal in Portugal.

Er is er weer één. Een nieuwe digitale reis- en routeboek. Ditmaal brengen we jullie zowel naar Spanje als Portugal. En rijst is onze leidraad.
Paella is het bekendste gerecht van Spanje. Een rijstgerecht. En nee, niet gemaakt van rijst uit China of een ander land in Zuidoost-Azië, maar gemaakt met rijstkorrels uit de omgeving van València. Want ja, Spanje is een rijstland. Het is zelfs een van de belangrijkste Europese rijstproducenten.

Spanje en Portugal

In onze nieuwe e-reisgids en routeboek ‘Rijst op de korrel’ gaan we op zoek naar de rijstvelden van het Iberisch schiereiland. Want ook Portugal telt een aantal rijstvelden. Het leuke van deze rijstgebieden is dat ze tevens belangrijke natuurgebieden zijn of zoals in het geval van Vegas Bajas de Guadiana, dat vlakbij een van de belangrijkste Romeinse steden van Spanje, Mérida, ligt.

De bezochte en beschreven rijst- en natuurgebieden van ‘Rijst- op de Korrel’. Onderliggende kaart: OpenStreetMaps
De bezochte en beschreven rijst- en natuurgebieden van ‘Rijst- op de Korrel’. Onderliggende kaart: OpenStreetMaps

Wederom prachtig met adequate beschrijvingen en fraaie plaatjes. Na de prik willen we sowieso de routes vanuit Merida in Portugal gaan rijden. Eigenlijk zou je willen dat maar weinig mensen dit moois lezen maar dat is egoïsme. 

Wouke van Scherrenburg (ex-NOS, tv-serie ‘Strijd om het Binnenhof’) – Bron: Boekenbestellen.nl
Het museum dat in Mérida gewijd is aan het Romeinse verleden, is zelf ook een kunstwerk.
Het museum dat in Mérida gewijd is aan het Romeinse verleden, is zelf ook een kunstwerk.

Gevarieerde reis

Door rijst als leidraad voor een tocht over het Iberisch schiereiland te nemen, bezorgen we jullie een gevarieerde reis langs natuur en cultuur, door landelijke en stedelijke gebieden, langs rivieren, meren en zeeën. We laten jullie kennismaken met de Romeinen en de Moren, met zowel heden als verleden.

Lagunas de Ruidera, geen rijst, maar een natuurgebied op de route naar Mérida.
Lagunas de Ruidera, geen rijst-, maar een natuurgebied op de route naar Mérida.

“Rijst op de korrel”. Dit boek biedt zoveel meer dan het het boek ‘paella’ van Penelope Casas, dat vooral recepten bevat en de Spaanse rijstvelden aanstipt. In het boek ‘rijst op de korrel’ komt zowel Spanje als Portugal aan het bod doorspekt met prachtige plaatjes over hoe het toen uitzag en nu. Wie het met eigen ogen wil zien kan ook aan de slag met het boek: pak de bladzijden met de kaarten erbij en het kan niet mis gaan. Ook aan recepten is gedacht. Een compleet en verrassend boek! 

Ton uit Rotterdam – Bron: Boekenbestellen.nl
Nog zo'n geheimtip onderweg is Alcalá de Júcar.
Nog zo’n geheimtip onderweg is Alcalá de Júcar.

Routeboek

‘Rijst op de korrel’ is ook, anders dan onze andere digitale reisgidsen, een routeboek. We laten jullie de mooiste, de langste en de kortste routes naar de eindbestemmingen zien. We tonen geheimtips voor onderweg. We houden rekening met camperaars, mensen met auto en caravan, maar ook met toeristen die liever overnachten in een hotel of huisje.

Recepten

En omdat je van reizen honger krijgt, zeker als je langs al die rijstgebieden reist, krijgen jullie er ook nog eens een aantal typische Spaanse en Portugese recepten bij, zodat je thuis ook van al dat lekkers kunt genieten.

Samenvatting:

 • Een leuke, ontspannen reis langs de Spaanse en Portugese rijst- en natuurgebieden
 • Routes langs rijstvelden, natuur, steden, cultuur en historie
 • Uitvoerige beschrijving van onder meer Ebro Delta, Albufera (Valencië), Marismas de Guadalquivir (Doñana), Aveiro (Portugal) Alcácer do Sal (Portugal)
 • De keus om snel of heel langzaam door het land te rijden, want we hebben routes uitgezet voor de ‘trage’ of ‘snelle’ vakantieganger. Aan jullie de keus
 • 14 Routes met een totale lengte van 1547 kilometer, waarvan 5 snelle trajecten en 9 routes voor de vakantieganger met wat meer tijd
 • Speciale binnenlandse oost-westroute voor de caravanbezitter, verdeeld over 5 tussenstops
 • De keus uit tientallen overnachtingsmogelijkheden
 • Links naar toeristenbureau’s, campings, camperplekken, vakantiewoningen en hotels maken het zoeken naar informatie makkelijk
 • Routegids sluit af met de lekkerste rijstgerechten om thuis uit te proberen, of onderweg uit te zoeken
 • 13 Recepten om uit te proberen

Hoofdstukken:

 1. Rijst
 2. Marismas de Guadalquivir met het Nationale Park Doñana
 3. Vegas Bajas de Guadiana met ‘Romeinse’ stad Mérida
 4. Ebro Delta
 5. Paellagebieden El Saler en El Palmar
 6. Portugal met Alcácer do Sal
 7. De kleine rijstvelden in Spanje én Portugal met onder meer Aveiro
 8. Routes en verblijf
 9. Recepten met onder andere drie Paella-varianten
 10. Hoofdindex, plaatsnamenregister én kaartenoverzicht
 11. Colofon plus fotobronnenoverzicht

De routes:

 1. Snelle route van Ebro Delta naar El Saler (deelstaat Valencia), 202 kilometer
 2. Snelle route van oost-Spanje naar West-Portugal, van El Saler naar Alcácer do Sal, 896 kilometer, 2 tussenstops
 3. Trage route van Oost-Spanje naar West-Portugal, van El Saler naar Alcácer do Sal, 905 kilometers, 5 tussenstops
 4. Speciale route van Oost-Spanje naar West-Portugal voor caravan- en tentbezitters, 721 kilometer, 5 tussenstops
 5. Snelle route van West-Portugal naar Aznalcázar (Zuid-Spanje), 390 kilometer
 6. Trage routes van West-Portugal naar Aznalcázar (Zuid-Spanje), 313-490 kilometer, 3 routemogelijkheden, met 1 of twee tussenstops
Advertentie: e-reis en routeboek Rijst op de korrel (Apple-Pdf)
Voorpagina e-routeboek ‘Rijst op de Korrel’ (Apple Books & Pdf)

De reis- en routegids telt 312 pagina’s, 350 foto’s, 13 recepten, 2 filmpjes en meer dan 90 kaarten en kost 18,99 euro. Het digitale boek stuurt je langs het paellagebied onder València, de Ebro Delta, de rijstvelden onder Sevilla bij Park Doñana en bij Mérida. In Portugal bezoek je Alcácer do Sal onder Lissabon en Aveiro. En natuurlijk vergeten we natuurgebieden rondom de rijstakkers niet.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl

Nog even dit:
‘Rijst op de korrel’ is er zowel voor de Apple-lezer als voor mensen die gebruik maken van andere digitale tablets, mobiele telefoons of pc.

Mocht je onze reisgids bij Boekenbestellen.nl kopen houd er dan rekening mee dat je het boek als pdf-bestand binnenkrijgt. Check of je e-reader er geschikt voor is! Is het een e-reader met alleen een zwart-witscherm dan is dat jammer, want in dit digitale boek staan alleen kleurenfoto’s.

Wij hebben ook 2 filmpjes in het boek bewerkt. We hebben de films voor je geuploaded naar YouTube. Door op de foto in het hoofdstuk te klikken ga je automatisch naar de juiste film op YouTube. Daarvoor heb je wel een wifi-verbinding nodig.

Scroll naar boven