Ontdek boeiend València in 7 dagen

De grote hal van Mercat Central is de blikvanger van het centrum van València.
De grote hal van Mercat Central is de blikvanger van het centrum van València.

We nemen jullie mee naar València en het ernaast gelegen natuur- en rijstgebied Albufera. Met onze digitale reisgids kun je deze boeiende stad ontdekken in 7 dagen. Voor elke dag hebben we een route uitgezet, begeleid door plattegronden én gps-routes. 

Uiteraard voeren we jullie langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Groene Loper met de weergaloze gebouwen van architect Calatrava vol kunst, cultuur en wetenschap en natuurlijk de centrale markt, de kerk van Sint-Nicolaas en het watertribunaal. 

De kathedraal van de stad.
En nog een hoogtepunt: De kathedraal van de stad. De toren kan je ook bezoeken.

.

Maar we nemen jullie ook mee naar geheime en zelfs vergeten hoekjes van de stad. We dompelen jullie onder in de oude visserswijk met z’n fantastische betegelde huizen, we brengen een bezoek aan keramiekkoning Nolla en we gaan Paella eten in het nabij gelegen natuurpark Albufera.

Voor een bezoekje van één dag is València eigenlijk te groot. Zeker als je ook nog ergens naar binnen wilt. We hebben de stad voor jullie in 7 hapklare stukjes opgedeeld. Dan kun je zelf kijken wat je wilt doen op één dag.

Het bombastische keramiekmuseum van de Markies de Dos Aguas dat aardewerk van Picasso bezit.

We beginnen onze eerste ronde in het centrum, het echte hart van de stad. Met een tweede ronde, of de tweede dag zo je wilt, maken we de cirkel in València iets groter. De tochten, waarbij vooral gewandeld en met het Openbaar Vervoer wordt gereisd, zijn 3, 7, 11, of zelfs 21 kilometers lang. De laatste is een gps-fietstocht door het natuur- en rijstgebied Albufera. Gelukkig kun je makkelijk fietsen huren in de stad en is het fietsroutenetwerk behoorlijk ontwikkeld.

Om de ontdekkingstour van València makkelijk te maken besteden we veel aandacht aan het Openbaar Vervoer met tips hoe je kan reizen, een kaartje kopen of welke bus- of metrolijn je moet pakken. Wel zo handig in een stad die kilometers lang en breed is. Als je niet oppast loop je al gauw 10.000 stappen per dag, merkten we op onze eigen ontdekkingstochten.

De fabriek van mozaïek-koning Nolla.
De bijna geheel gerestaureerde fabriek van mozaïek-koning Nolla. Op de zijmuur zie je zijn portret, gemaakt van zijn eigen tegeltjes.

Heb je een hekel aan kaartlezen? Dan zijn onze 7 gps-routes, die we speciaal voor deze reisgids hebben gemaakt, een uitkomst. Gewoon downloaden op je telefoon en, hop, genieten maar. Met deze digitale reisgids als adviseur erbij!

PS: voor wie niet weet hoe je de gps-route moet binnenhalen, hebben we een digitale handleiding gemaakt. 

Sierlijke Mozaïekkunst in het treinstation Nord van València
Sierlijke mozaïekkunst in het treinstation Del Nord van València. Met sinaasappeltjes, een belangrijk product uit deze streek.
 1. València in zeven dagen
  dag 1: centrum, dag 2: zuid-oost, dag 3: west, dag 4: Túria & Museo de los Ciències, dag 5: El Cabanyal, dag 6: Meliana & Nolla, dag 7: Albufera (ruim 100 pagina’s)
 2. Voorwoord: València, de Spaanse hoofdstad van de rijst 
 3. Marismas de Guadalquivir met het Nationale Park Doñana (El Rocío
 4. Vejas Bajas de Guadiana met ‘Romeinse’ stad Mérida 
 5. Ebro Delta 
 6. Portugal met Alcácer do Sal 
 7. De kleine rijstvelden in Spanje én Portugal met onder meer Alcalá de los Gazules
 8. Routes en verblijf. Hoe moet je rijden om al die gebieden te bezoeken. Waar kun je overnachten? – Een rit langs Ebro Delta, València, Albufera, Mérida, Alcácer do Sal (P) en El Rocío/ Aznalcázar (Doñana)
 9. Recepten met onder andere drie Paella-varianten 
 10. Hoofdindex, plaatsnamenregister én kaartenoverzicht 
 11. Colofon plus foto-bronnenoverzicht

Deze gids telt in totaal 393 pagina’s, dik 600 foto’s, 7 gps-routes door València, 13 rijstrecepten, 2 filmpjes en meer dan 100 kaarten.

Zie ook: Vruchtbare Ebro Delta koestert rijst, natuur én kleurrijke libellen
Zie ook: Erfenis keramiekkoning Nolla zichtbaar in heel València

Advertentie: València in 7 dagen & Op reis door het land van de paella (Apple-Pdf)
Voorpagina e-routeboek ‘València in 7 dagen’ (Apple Books & Pdf)

Ontdek València en het rijst- en natuurgebied Albufera in 7 dagen met veel informatie, met tips Openbaar Vervoer, 33 plattegronden én 7 gps-routes.
Uiteraard gaat deze digitale reisgids langs de hoogtepunten, zoals de Groene Loper met de gebouwen van architect Calatrava. En ontdekken we ook de geheime en zelfs vergeten hoekjes.
Wil je verder reizen langs natuur en rijstvelden? Dat kan. València ligt namelijk centraal op de route over het Iberisch schiereiland. Een reis van ruim 1500 km. Geschatte duur: 3 weken.
De gids telt 393 pagina’s, waarvan ruim 100 over València, 610 foto’s, recepten, 2 filmpjes en 110 kaarten. Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl

Paella eten in El Palmar, een stadje in Albufera. Lekker!
Paella eten in El Palmar, een stadje in Albufera. Heerlijk, de hele pan ging op.

We laten je dus niet alleen de leuke eetplekjes van Albufera zien die net onder València liggen, maar bieden je ook een reis aan van de Middellandse Zee naar het Spaanse binnenland en de Portugese kust. De reisgids van València is daarom verder voorzien van een paar, flinke extra’s. Want misschien wil je nog meer ontdekken na het bezoeken van de rijsthoofdstad València?

De ‘rijsthoofdstad’ València ligt mooi centraal voor de grote reis van zo’n 1500 kilometer. Je kunt zo de rijstcultuur en het eten, de natuur en boeiende steden ontdekken. En dat alles onder een heerlijke zon. 

In dit boek gaan wij op zoek naar de rijstvelden van het Iberisch schiereiland. Want ook Portugal telt een aantal rijstvelden. Het leuke van deze rijstgebieden is dat ze tevens belangrijke natuurgebieden zijn.  

De ontdekkingstocht langs rijst- en vooral natuurgebieden van het Iberische schiereiland.
De ontdekkingstocht langs rijst- en vooral natuurgebieden van het Iberische schiereiland.

De Ebro Delta bijvoorbeeld heeft rijstvelden én grote vogelreservaten. Die weten wat lekker is. Een ander voorbeeld is het rijstgebied Vejas Bajas de Guadiana dat vlakbij een van de belangrijkste Romeinse steden van Spanje, Mérida, ligt. Of het beroemde nationale park Doñana dat tegen een rijstterrein van de Guadalquivir aanschurkt. Deze bezoekpunten worden uitvoerig beschreven met tips, mooie foto’s en duidelijke kaarten.

Het prachtige 'romeinse' museum van Mérida.
Het prachtige ‘Romeinse’ museum van Mérida.

València is de rijsthoofdstad van Spanje. Hier is de beroemde Paella groot gemaakt. Hier worden de recepten en de keukentradities gekoesterd. Het digitale boek is daarom voorzien van rijstrecepten uit Spanje en dat andere rijstland, Portugal. Kun je lekker aan de slag in je keuken.

Het Portugese ‘rijststadje’ Alcácer do Sal. Je kan er heerlijk eten.

Als je rijst zegt, zeg je in Spanje paella. Waarna je automatisch València zegt. Deze reisgids was oorspronkelijk een route- en reisgids langs de rijst- en natuurgebieden van Spanje en Portugal met de titel ‘Rijst op de Korrel’.

Oorspronkelijk begon onze gids bij hét paellagebied Albufera dat net onder València ligt. València beschreven we bewust niet, want daar waren al zoveel reisgidsen van. Wat zouden wij er nog aan toe kunnen voegen? Jullie lezers dachten wat anders. Je kan geen reisboek over rijst maken zónder de rijsthoofdstad València, vonden jullie. 

We hebben ervan geleerd. Hierbij het resultaat. De tweede ‘druk’ van deze omvangrijke gids heeft València dus meegenomen, waardoor de route- en reisgids over de rijst- en natuurgebieden nog beter is geworden. Veel genietplezier dus!

Scroll naar boven