Onze e-reisgidsen over Spanje + recensies

Onze e-reisgidsenreeks over de onontdekte gebieden in Spanje, verkrijgbaar bij Apple Books of Boekenbestellen.nl. De e-reisgidsen die écht alles laten zien.

Op deze pagina zie je welke e-boeken we uitgeven en wat onze lezers ervan vinden. We richten ons tegenwoordig op de productie van e-reisgidsen die, zo vinden wij, écht alles van een bepaalde streek laten zien. De nadruk ligt op de relatief onbekende gebieden van het mooie Spanje, maar soms ‘raken’ we ook Portugal aan.

Camper Smuikje is ons vervoersmiddel, maar we maken de reisgidsen voor iedereen. Dus niet alleen voor de camperaar, maar ook voor de camping- , hotelliefhebber of huisjeshuurder.

De digitale reeks is nog jong. In de loop van de tijd worden meer digitale producten toegevoegd. We zijn soms maanden in een provincie onderweg, want we willen dat de lezer waar voor zijn of haar geld krijgt. Vandaar onze claim: de e-reisgidsen die écht alles laten zien.

De recensies van onze lezers:

Goed geholpen, mooie foto’s.’ Waarderen de routegids met een 9 uit 10
Lenie en Jeta – 25 sept. 2021

Het grote Spaanse routeboek – We hebben het boek aangeschaft omdat we vanaf half oktober met de camper door Spanje willen trekken tot …… We hadden in het begin wat probleempjes met de links, onze eigen onkunde, maar zijn geweldig goed geholpen door de mensen van boekbestellen en zeker ook door de schrijvers/uitgevers van het boek. Niet afschuiven maar gelijk gereageerd en goed geholpen. Het boek ziet er heel goed uit, mooie foto’s en zo geschreven dat het uitnodigt om te lezen. Het is fijn om wat meer te weten te komen over de streek waar je bent. Je kunt heel snel naar een volgende route en er zijn links ingebouwd met o.a. Informatie over bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen. We gaan het zeker gebruiken bij onze reis naar Spanje.
(Bron: Boekenbestellen.nl & Apple Books Nederland)

Prachtig informatief e-boek voor wie in Spanje wil reizen’
Waardeert de routegids met een 9,5 uit 10
Wim Thys uit Vlaanderen – 23 sept 2021

Het grote Spaanse routeboek – Vele pagina’s, prachtige foto’s, duidelijke informatie en veel tips voor wie in Spanje wil rondreizen. Een echte aanrader vol praktische info. Nu nog de tijd vinden om zelf op verkenning te gaan.
(Bron:Boekenbestellen.nl )

Voorbeeldpagina's Het grote Spaanse routeboek (Apple Books, Pdf). (Klik op de foto voor groter voorbeeld)
Voorpagina Het grote Spaanse routeboek (Apple Books, Pdf)

Wederom prachtig
Waardeert de routegids met een 9 uit 10
Wouke van Scherrenburg (ex-NOS) – 5 febr. 2021

Rijst op de Korrel – Wederom prachtig met adequate beschrijvingen en fraaie plaatjes. Na de prik willen we sowieso de routes vanuit Merida in Portugal gaan rijden. Eigenlijk zou je willen dat maar weinig mensen dit moois lezen maar dat is egoïsme. 
(Bron: Boekenbestellen.nl)

Voorpagina e-routeboek ‘Rijst op de Korrel’ (Apple Books & Pdf)
Voorpagina e-routeboek ‘Rijst op de Korrel’ (Apple Books & Pdf)

Leesboek
Waardeert de reisgids met een 9 uit 10
Peter Leunissen – 19 okt. 2019

Costa de la Luz Zuid – Zeer leesbaar boek door prettige stijl en nuchtere toon. Rijkelijk voorzien van fraaie illustraties en kaartjes. Echt een boek om een maand voor vertrek te kopen want het zorgt gegarandeerd voor voorpret. Echt een reis-leesboek. 
(Bron: Boekenbestellen.nl)

Voorpagina Costa de la Luz Zuid (Apple Books & Pdf)

Aanwinst vakantievoorbereiding
★★★★★
G.F.Z. – Feb 17, 2019

Costa de la Luz Zuid – Vakantievoorpret en voorbereiding: lees dit boek! Prachtige foto’s, kaarten en links naar websites. Een vlot te lezen book dat uitgebreid de omgeving, cultuur en geschiedenis beschrijft en laat zien (ook datgene dat niet de moeite waard lijkt). Ik ben eerder in Costa de la Luz geweest en weet nu wat ik heb gemist. Het volgende bezoek wordt een heel andere beleving. 
(Bron: Apple Books Nederland)

Costa de la Luz Zuid
★★★★★
AlieSpanje – Mar 17, 2018

Costa de la Luz Zuid – Ik heb wel eens rondgedwaald in steden als Jerez de la Frontera. Ik zou er zeker meer aan gehad hebben als ik het E-book Costa de la Luz Zuid bij de hand had gehad van Janine Stougie en Walter Devenijns. Super gedetailleerd, mooie foto’s verwijzingen naar plekken die anders moeilijke te vinden zijn in een land waar bewegwijzering niet op 1 staat. En omdat niemand zin heeft te betalen voor een gebied waar je helemaal niet komt, zijn ook delen te koop. 
Super sympatico! Nu snel verder lezen want dit boek is ook prima geschikt om bij weg te dromen als je even niet daar bent. Verheug me nu al op het volgende deel. 
(Bron: Apple Books Nederland)

Mooi reisboek
★★★★★
jan en saskia – Apr 10, 2019

Costa de la Luz Noord– Wij waren heel benieuwd naar de Costa de la Luz en het Doñana park, ter voorbereiding op onze volgende reis hebben we dit boek aangeschaft en gelezen. Het is heel informatief en voldeed geheel aan onze verwachting. Het is duidelijk merkbaar dat de schrijvers er zelf zijn geweest. Dit hebben wij als heel positief ervaren.
(Bron: Apple Books Nederland).

Cover e-reisgids Costa de la Luz
Voorpagina digitale reisgids Costa de la Luz – Noord (Apple Books & Pdf)

Zo moet een toeristische gids gemaakt worden’ 
★★★★★
WillemThs – Feb 21, 2018

Costa de la Luz Zuid – Toen ik vernam wat deze twee journalisten van plan waren was ik zeer sceptisch. Maar het resultaat is een bijzonder rijk geïllustreerde gids met teksten die niet door toeristische diensten werden ingefluisterd. Deze mensen deden bljkbaar erg veel moeite om een gids te maken van een relatief onbekend stuk Spanje. Nu blijken ook de grote voordelen van digitaal publiceren. Het komt op geen pagina meer aan. Een foto kan er altijd nog bij. 
Ik betaal met veel plezier voor een dergelijk werk. En ik hoop dat gans Spanje snel coveren. En tegenover de vele zogezegd gratis apps heeft dit boek ook nog eens het voordeel dat je nergens met ongevraagde advertenties wordt geconfronteerd. 
(Bron: Apple Books België)

Costa de La Luz Zuid
★★★★★
Dexter 550 – Feb 20, 2018

Costa de la Luz Zuid – Een hele mooie e-reisgids voor camperaars. Compleet en informatief, gedetailleerd met duidelijke plattegronden en mooie foto’s. Het maakt me nieuwsgierig, wij gaan zeker dit gebied bezoeken. 
(Bron: Apple Books Nederland)

Een filmpje over El Puerto de Santa María (YouTube 2,16 min.).
Een filmpje over El Puerto de Santa María (YouTube 2,16 min.).

Andere positieve lezersreacties:

Magazine NKC Kampeerauto
– nr 7, 2018 – Costa de la Luz Zuid

Het resultaat van deze camperreis is vijfhonderd pagina’s vakantieplezier, talloze foto’s, en tientallen informatieve kaarten. (Bron: NKC Kampeerauto, nr 7 – 2018)

Magazine NKC Kampeerauto
– nr 3, 2019 – Costa de la Luz Noord

Het is een uitgebreid kijk- en leesboek. In totaal hebben de twee 26 steden bezocht en zijn er tientallen kaarten bijgevoegd. (Bron: NKC Kampeerauto, nr 3 – 2019)

Blog Cádiz NL – Vakantie en wonen in de provincie Cádiz (Facebook)
– april 2019

Voor wie naar de Costa de la Luz gaat. Dit zijn zeer prettig geschreven e-books om bij je te hebben.

Alie van der Kleij (Facebook)
– april 2019

De afgelopen maanden hebben wij aan de Costa de la Luz gekampeerd en aan de hand van deze boekjes heel leuke tochten gemaakt! Aanrader!

Camperjoy @Camperjoy_NL
– juni 2019 (Twitter)

Heel mooi reisboek. Veel inspiratie en op praktische wijze beschreven. Geen commercieel VVV-gedoe… Echt een aanrader.

Naar boven

Reisgidsen Costa de la Luz Zuid & Noord:

Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Zuid
Ontdek het onbekende Spaanse zuiden. Volgens Lonely Planet een van de top-10 regio’s in de wereld. Prijs 18,99 euro, 488 pagina’s, 850 foto’s en 3 filmpjes. Meer info over e-reisgids? klik hier
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)
Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Noord
De digitale reisgids over de groene gordel onder Sevilla (Doñana, Costa de Islantilla).
Prijs 18,99 euro, 294 pagina’s, 425 foto’s en 48 kaarten. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Reisgids Cabo de Gata – Costa de Almería

Sopalmo ligt tegen het noorden van natuurpark Cabo de Gata aan (YouTube 0,19 se.).
Sopalmo ligt tegen het noorden van natuurpark Cabo de Gata aan (YouTube 0,19 sec.).
Advertentie: e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería
Voorpagina e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería

De e-reisgids over het Zuid-Spaanse natuurgebied Cabo de Gata – Costa de Almería is een echt kijk- en leesboek met veel details, 572 pagina’s, bijna 800 foto’s, 88 kaarten, films en wandelroutes (gps). Prijs: 19,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

De routeboeken van Spanje en Portugal: ‘Rijst op de Korrel’ (1547 kilometer)
& ‘het grote Spaanse routeboek’ (5500 kilometer)

Advertentie: e-reis en routeboek Rijst op de korrel (Apple-Pdf)
Voorpagina e-routeboek ‘Rijst op de Korrel’ (Apple Books & Pdf)

De reis- en routegids telt 312 pagina’s, 350 foto’s, 13 recepten, 2 filmpjes en meer dan 90 kaarten en kost 18,99 euro. Het digitale boek stuurt je langs het paellagebied onder València, de Ebro Delta, de rijstvelden onder Sevilla bij Park Doñana en bij Mérida. In Portugal bezoek je Alcácer do Sal onder Lissabon en Aveiro. En natuurlijk vergeten we natuurgebieden rondom de rijstakkers niet.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl

Advertentie: het grote Spaanse routeboek

‘Het grote Spaanse routeboek’ neemt je mee op reis door het onbekende, maar mooie Spanje en het rustige deel van de Portugese Algarve. 10 Interessante reisroutes hebben we samengesteld waarbij we jullie kennis laten maken met steden, cultuur én natuur. 5500 Kilometer wordt beschreven met 79 rust- en verkenningsplekken. Het digitale boek bezit ruim 1000 foto’s en zo’n 170 handige kaarten, ondersteund door weblinks. Aantal pagina’s: 847. Prijs: 29,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Naar boven

De kleinere reisgidsen over Spanje:

Niet iedereen zal de hele costa of provincie willen bezoeken. Daarom hebben we aparte, kleinere en goedkopere reisgidsen gemaakt voor bepaalde steden of gebieden. Als je bijvoorbeeld alleen Cádiz bezoekt, zal de digitale gids over de ‘Parel van het Spaanse zuiden’ met z’n 150 pagina’s & 235 foto’s je van voldoende informatie voorzien.

  • Inmiddels zijn er ook gidsen verschenen met informatie over de levendige havenstad Almería en omgeving, en de altijd groene bergketen Sierra de los Filabres met het verlaten mijndorp Las Menas. Enkele voorbeeldpagina’s kun je in de fotogalerij vinden.

Zie ook: boeken-prijslijst

Naar boven

Filmpje reisgids Costa de la Luz Noord

Virtuele rondleiding van reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).
Virtuele rondleiding van reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).

Naar boven

Onze andere e-boeken:

Advertentie: De Zwolse, 200 jaar venster op de wereld (Apple/Epub/Pdf)
Prijs 8,99 euro. 202 pagina’s, ruim 140 foto’s en illustraties. Meer informatie? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl

Recensie De Zwolse Courant

De Zwolse – Authentiek ★★★★
by Basdik – Mrt 7, 2019
Vlot vertelde, fijn geïllustreerde geschiedenis van de opkomst en ondergang van een krant. Fraai beeld van twee eeuwen persgeschiedenis (bron: Apple Books Nederland).

Advertentie: e-book De Paasheuvel tussen goed & kwaad (Apple)
Voorpagina e-book PaasheuvelDe geschiedenis van de sociaal-democratische jongerenbeweging AJC en de wrede moord op ondergedoken joodse Nederlanders op het Veluwse terrein van de Paasheuvel (Vierhouten). Gratis. 90 pagina’s. Meer informatie? Klik hier. Of ga direct naar: Apple Book Store

Naar boven

Scroll naar boven