Janine’s CP-lijstjes

Janine houdt het beeld van de Viajero in Oviedo vast. Het beeld is een ode aan de reiziger. Ze houdt Spaanse CP-lijstjes bij.
´CP-onderzoekster´Janine houdt het beeld van de Viajero in Oviedo vast. Het beeld is een ode aan de reiziger.

We reizen graag door Spanje (en Portugal) met onze camper Smuikje. Het liefst staan we op camperplekken (CP’s). Het is dé manier om het relatief lege binnenland te verkennen.
Enkele jaren geleden maakten we een lijstje voor onszelf met de nieuwste, Spaanse camperplaatsen die nog niet op de NKC-app stonden. We keken vooral naar de meldingen van AreasAc, het broertje van NKC, en in de lokale media. Maar waarom zouden we het lijstje van onze ‘CP-onderzoekster’ Janine, die er weken mee bezig is geweest, voor onszelf houden, dachten we. Jullie vinden deze opsomming misschien ook wel handig.

Uit de vele reacties en de blogclicks bleek dat idee wel te kloppen. Janine voelt zich ondertussen vereerd door de aandacht. Wat Janine deed besluiten om regelmatig de ‘staat van Spanje’ op te maken.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je haar bereiken via het contactformulier.

Spaanse camperapp

O ja, spreek je een beetje Spaans of heb je een goede vertaler in je browser. Kijk dan eens naar de handige app van de Spaanse bulli-camperclub Furgovw.org. Furgo is de Spaanse term voor de vw-busjes. Veel informatie staat weliswaar in een wat eenvoudig jasje. Maar het is uiterst handig, zeker in Spanje. Het is wel een forum voor kleine camperwagens. Dus als je een megacamper hebt… Let een beetje op of je echt wel kan staan op de terreinen die zij beschrijven.

Scroll naar boven