Digitale reisgids Cabo de Gata laat fascinerende wereld zien

Het restaurantpubliek kijkt vanaf La Isleta del Moro naar de uitgebluste vulkanen bij Los Escullos.
Het restaurantpubliek kijkt vanaf La Isleta del Moro naar de uitgebluste vulkanen bij Los Escullos.

In deze e-reisgids over natuurpark Cabo de Gata en de nabij gelegen Costa de Almería brengen Spanjekenners Walter Devenijns en Janine Stougie de lezer naar het Zuid-Spaanse natuurpark en wandelparadijs Cabo de Gata. Maandenlang wandelden en fietsten ze door dit semi-woestijngebied en langs de schitterende, lege kust op zoek naar de mooiste plekjes.

Maar ook de nabij gelegen typische Spaanse cultuurstad Almería met z’n enorme Alcazaba, het grootste Moorse fort van het Iberisch schiereiland, werd aangedaan. Het mooie is: bij het Arabische verdedigingswerk zag je geen grote rijen met toeristen. Voor de spaghettiwestern-liefhebbers bezochten we uitgebreid Tabernas en Los Albaricoques. 

De duizendjarige steeneik La Peana in het altijd groene Filabres-gebergte. Walter kijkt toe.
De duizendjarige steeneik La Peana in het altijd groene Filabres-gebergte. Walter kijkt toe.
Landschap rondom Hortichuelas.
Landschap rondom Hortichuelas.

De ontdekking van Sierra de los Filabres

Ook toeristenoorden Mojácar, Roquetas de Mar en Aguadulce zijn onder de loep genomen. Mooie ontdekking was het bosrijke berggebied Sierra de los Filabres, het iets lagergelegen broertje van de Sierra Nevada. In de bergen van Filabres zagen we het adelaarsnest Serón, voormalig mijndorp La Menas en observatorium Calar Alto. Een ruig gebied, waar het ‘s winters nog makkelijk kan sneeuwen.

De ruige kust in de buurt van Sopalmo.
De ruige kust in de buurt van Sopalmo.
Je komt soms prachtige rotsen tegen in de vorm van een wit zeil (Vela Blanca) en een duim (Dedo).
Je komt soms prachtige rotsen tegen in de vorm van een wit zeil (Vela Blanca) en een duim (Dedo).

Honderden illustraties, 88 kaarten & 15 filmpjes

Deze e-reisgids van 572 pagina’s bevat bijna 800 illustraties, 88 kaarten en zelfs 15 films. Het is dus zowel een lees- als een kijkboek. Voor dit e-boek over Cabo de Gata en Costa de Almería zijn wij maanden op pad geweest. De eerste keer in juli 2013, daarna nog in 2017, 2018 en 2019. ‘Het is een fascinerende wereld, waar je je geen seconde hoeft te vervelen’, zegt mede-auteur Janine.

Gps-routes (Wikiloc) kun je downloaden via onze reisgids

In totaal hebben we 41 wandeltochten en diverse fietsroutes beschreven. Deze routes zijn via onze reisgids te downloaden en met gps van Wikiloc op de voet te volgen. ‘Extra service aan onze kopers. Dat is het leuke van e-reisgidsen. Je kunt je lezers zoveel meer bieden.’ 

Dit is ons derde reisboek. Eerder brachten we e-reisgidsen uit over Costa de la Luz Zuid met steden als Cádiz, Jerez de la Frontera en Tarifa en Costa de la Luz Noord met wereldnatuurerfgoed Doñana, bedevaartsoord El Rocío, provinciehoofdstad Huelva en Costa de Islantilla.

Een oase achter het strand Playazo in de buurt van Rodalquilar.
Een oase achter het strand Playazo in de buurt van Rodalquilar.
Níjar, een van de mooiste dorpjes van Spanje. (Cabo de Gata - Costa de Almería).
Níjar, een van de mooiste dorpjes van Spanje. (Cabo de Gata – Costa de Almería).

Cabo de Gata – Costa de Almería heeft twee versies: Apple Books & Pdf

De reisgids Cabo de Gata – Costa de Almería is verkrijgbaar in een Apple- of een Pdf-versie. Wil je niet het hele e-book kopen, maar ben je alléén geïnteresseerd in de boeiende Spaanse havenstad Almería en de directe omgeving, of de groene, onontdekte Sierra de los Filabres dan zijn de wat kleinere e-reisgidsen over deze gebieden interessant voor je. Enkele paginavoorbeelden kun je vinden in bovenstaande fotogalerij. Deze compacte gidsen zijn echter alleen verkrijgbaar In de Apple-boekenwinkel!

Advertentie: e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería (Apple-Pdf)
Voorpagina e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería

De e-reisgids over het Zuid-Spaanse natuurgebied Cabo de Gata – Costa de Almería is een echt kijk- en leesboek met veel details, 572 pagina’s, bijna 800 foto’s, 88 kaarten, films en wandelroutes (gps). Beschreven worden het natuurpark Cabo de Gata, mooie stranden en de halfwoestijn met de spaghettiwestern-dorpen. De authentieke havenplaats Almería met haar Arabisch kasteel krijgt alle aandacht, terwijl het achterland wordt bekeken zoals het onontdekte Sierra de los Filabres en de verlaten mijnen.
Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Zie ook: Al onze verhalen over Cabo de Gata en Costa de Almería
Zie ook: Bloemenpracht in Cabo de Gata
Zie ook: Almería, het Moorse geheim
Zie ook: Hoe download ik een gps-bestand uit jullie reisgids?

Sopalmo ligt tegen het noorden van natuurpark Cabo de Gata aan.
Sopalmo ligt tegen het noorden van natuurpark Cabo de Gata aan. KLIK op de foto voor YouTube-fimpje Sopalmo (0.19 seconden).
Advertentie: e-reisgids Sierra de los Filabres (Apple)
Digitale reisgids Sierra de los Filabres - Seron

De e-reisgids over de onontdekte bergketen Sierra de los Filabres is een echt kijk- en leesboek met 128 pagina’s, honderden foto’s, tientallen kaarten, films én Gps-wandelroutes. Prijs: 8,99 euro.
Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore

Advertentie: e-reisgids Almería, het Moorse geheim (Apple)
Almería, het Moorse geheim

Deze e-reisgids over de levendige Spaanse havenstad Almería laat de invloed van de Moren zien en het enorme Arabische kasteel Alcazaba. Daarnaast is er veel aandacht voor de film- en kunstwereld (Indalobeweging). Almería is een echt kijk- en leesboek met 116 pagina’s, 164 foto’s, weblinks, kaarten, filmpjes en een filmwandelroute. Prijs: 8,99 euro.
Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore

Alcazaba van Almería is het grootste Moorse fort van Spanje. (Cabo de Gata - Costa de Almería).
Alcazaba van Almería is het grootste Moorse fort van Spanje (Cabo de Gata – Costa de Almería).
Dromerige bergen terwijl de zon ondergaat bij Los Escullos. (Cabo de Gata).
Dromerige bergen terwijl de zon ondergaat bij Los Escullos.

Pdf-bijzonderheden

Ons opmaakprogramma is van Apple (iBooks Author). De 15 filmpjes hebben we in het bestand verwerkt, waardoor de kijker ook offline de filmpjes kan bekijken. Bij een Pdf-bestand kunnen de filmpjes helaas niet meegenomen worden.
Dat hebben we opgelost door onze video’s op YouTube te plaatsen én links in het Pdf-boek aan te brengen. Door op de foto in het hoofdstuk, waar de film staat, te klikken word je automatisch naar de juiste film op YouTube geleid. Daarvoor heb je helaas wél een wifiverbinding nodig.

Het Pdf-bestand bevat honderden kleurenfoto’s, dus deze reisgids is niet geschikt voor de eenvoudige e-reader met zwart-wit scherm. Dat zou zonde zijn van de digitale reisgids.

Voormalige mijngang bij gouddorp Rodalquilar. (Cabo de Gata).
Voormalige mijngang bij gouddorp Rodalquilar. (Cabo de Gata – Costa de Almería).
Lorca's beroemdste boek Bloedbruiloft speelde zich af op dit voormalige landgoed Cortijo del Fraile. (Cabo de Gata).
Lorca’s beroemdste boek Bloedbruiloft speelde zich af op dit voormalige landgoed Cortijo del Fraile (Cabo de Gata – Costa de Almería).

2 reacties

 1. Thys Wim
  12 januari 2020

  Het is erg mooi geworden. Ik ga er nu al sedert 2012 jaarlijks meerdere maanden heen en ik heb nog vele zaken ontdekt in het boek die we nog moeten gaan bezoeken.
  Ik zou de auteurs aanraden om voor een Spaanse vertaling te zorgen. Want de streek is bij hen erg bekend. Maar zo een gids bestaat er nog niet in hun taal.
  Ik wens de auteurs heel veel succes.

  1. CamperSmuikje
   12 januari 2020

   Lief van je! Dank je!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven