Deze e-reisgidsen over Costa de la Luz Noord, Doñana & Islantilla laten écht alles zien

Costa de la Luz Noord
Costa de la Luz Noord

Wij waren niet alleen maar weg. We hebben niet alleen maar mooie steden, natuurgebieden, interessante andere landen en lieve vrienden bezocht. Nee. We hebben ook heel hard gewerkt. Het resultaat is af. In de Apple Book Store staan vanaf nu onze nieuwe e-reisgidsen Costa de la Luz NoordDoñana en de populaire toeristenbestemming Costa de Islantilla.

Onlangs was wijnteler, tv-persoonlijkheid en reisleider Ilja Gort met NPO 2 op reis in deze onontdekte regio. Hij bezocht onder meer het bedevaartsoord El Rocío en een wijnboer in de mooie wijnstreek Condado de Huelva. Zijn enthousiasme was aanstekelijk.

Ilja Gort staat voor de grote bedevaartskerk in El Rocío en bekijkt het Pinksteren-feest (Pentecostés). (Costa de la Luz Noord).
Ilja Gort staat voor de grote bedevaartskerk in El Rocío en bekijkt het enorme Pinksteren-feest (Pentecostés). Bron: Gort over de Grens, Avrotros. Uitzending terug te zien via NPO Start.
El Rocío is dé toeristische trekpleister van Doñana. Het bedevaartsoord ligt aan de rand van het natuurpark en trekt tijdens Pinksteren meer dan een miljoen bezoekers. (Costa de la Luz Noord).
El Rocío is dé toeristische trekpleister van Doñana. Het bedevaartsoord ligt aan de rand van het natuurpark en trekt tijdens Pinksteren meer dan een miljoen bezoekers.

Reisgids over het noorden van Costa de la Luz

De Costa-reisgids beschrijft het hele gebied tussen Werelderfgoed en natuurpark Doñana en het havenstadje Ayamonte bij de Portugese grens. We hebben het boek de ondertitel ‘de groene gordel onder Sevilla’ meegegeven. Want dat is exact wat ‘t is. Het veelbezochte Sevilla ligt op nog geen 25 kilometer.

.

Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Noord
De groene gordel onder Sevilla. Prijs 18,99 euro, 294 pagina’s, 425 foto’s en 48 kaarten. Meer info? Klik hier. Interesse?  Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Reisgids over natuurpark Doñana

Het Doñana-boek gaat uitsluitend en alleen over natuurpark Doñana. Het telt 146 pagina’s vol mooie foto’s en pakkende reisverhalen over dit bijzondere gebied. Het is bestemd voor mensen die erg geïnteresseerd zijn in dit natuurrijke Werelderfgoed van de UNESCO en die verder niets willen weten van bijvoorbeeld Costa de Islantilla, Huelva, de Columbussteden en het onbekende wijngebied D.O. Condado de Huelva. 

Op weg naar het bezoekerscentrum José Antonio Valverde terwijl je naar het natuurpark Doñana kijkt.
Op weg naar het bezoekerscentrum José Antonio Valverde terwijl je naar het natuurpark Doñana kijkt.

Wie dat wél wil, kan het beste het dikke ‘moederboek’ kopen. Die is met een prijs van 15,99 euro voor 294 pagina’s, 425 foto’s en 48 kaarten voordeliger dan de kleinere Doñana. Doñana is 146 pagina’s dik, heeft 212 foto’s, 25 kaarten, een filmpje van een bussafari door het Parque Nacional en kost 8,99 euro.

.

Advertentie: e-reisgids Doñana (Apple)
Hét paradijselijke nationale park van Spanje. Prijs 8,99 euro, 146 pagina’s, 212 foto’s, 25 kaarten en een filmpje. Meer info? Klik hier. Interesse?  Ga dan naar: Apple Bookstore 

Costa de la Islantilla

De mooie kust. (Costa de la Luz Noord).
De mooie kust.

Bij Nederlandse en Vlaamse toeristen is de Costa de Islantilla een populaire vakantiebestemming. Geen wonder. De stranden zijn prachtig, de zon schijnt er bijna altijd. Daarnaast liggen er aan de kust en in de omgeving schilderachtige stadjes, terwijl provinciehoofdstad Huelva ondanks de mindere plekken eveneens een bezoek waard is. Al is het maar om lekker te winkelen en te eten. Deze e-reisgids laat niet alleen de toeristische trekkers zien, maar ook de onbekende natuurgebieden en de Colombussteden. Het is een kijk- en leesboek, een e-reisgids die écht alles laat zien.

.

Advertentie: e-reisgids Costa de Islantilla (Apple)
Islantilla. Algarve’s zonnige zusje. Prijs 9,99 euro, 127 pagina’s, 193 foto’s en 19 kaarten.
Meer info? Klik hier. Interesse?  Ga dan naar: Apple Bookstore 

Maanden op reis langs de noordelijke costa en Doñana

Voor Costa de la Luz Noord (en dus ook Doñana) reisden we dik drie maanden door het gebied. Honderden kilometers hebben we, vergezeld door camper Smuikje, door het gebied gereden. De meeste kilometers zijn gemaakt te voet en per fiets, omdat je daarmee het dichtst bij alle bezienswaardigheden komt.

Zo bezochten we het ommuurde stadje Niebla, de interessante Columbussteden, Palos de la Frontera en Moguer, en het bij de zonaanbidders overbekende Islantilla met z’n stranden en golfterreinen. 

Zelf zijn we het meest trots op de zeer uitgebreide verkenning van Doñana. We durven wel te zeggen ongeëvenaard uitgebreid, want nergens in het Nederlands taalgebied zul je meer tekst en beeld vinden over dit bijzondere natuurpark. De lezer gaat onder meer op visite bij de lynx en de ooievaar en reist mee met een bussafari. Het geheel wordt gelardeerd met vele prachtige illustraties.

Het is niets voor niets dat we in de NKC Kampeerauto (nr.7-2018) zo’n mooie recensie kregen over onze vorige reisgids Costa de la Luz Zuid: ‘Het resultaat van deze camperreis is vijfhonderd pagina’s vakantieplezier…’

Uiteraard is het stedelijke hart van Doñana, het bedevaartsoord El Rocío, beschreven en bekeken. Daarnaast zijn de natuurgebieden rondom het nationale park bezocht zoals Dehesa de Abajo, Pinares de Aznalcázar en het duingebied Acantilado del Asperillo. Ook de badplaatsen Mazagón en Matalascañas hebben een eigen hoofdstuk gekregen. Verder ook aandacht voor de vernietigende bosbrand van 2017 en het voorzichtige herstel erna.

Het noordelijke deel van de Costa de la Luz.
Kaart met de bezochte plaatsen en gebieden aan de Costa de la Luz Noord.

De ontdekking van de wijnstreek Condado de Huelva

Een plezier was de verkenning van het onbekende wijngebied D.O. Condado de Huelva. Zo ontdekten we de heerlijke sinaasappelwijn. Wat meer moeite hadden we met havenstad Huelva. Maar ook deze provinciehoofdstad bleek interessant te zijn door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een nog intact zijnde Engelse wijk. Daarnaast wordt Huelva omgeven door schitterende natuurgebieden. In totaal bezochten we 26 dorpen en steden.

Het resultaat is een echt kijk- en leesboek geworden. Net als onze eerder dit jaar verschenen e-reisgids Costa de la Luz Zuid, over het gebied tussen Tarifa en Sanlúcar de Barrameda bij natuurpark Doñana, wordt de tekst begeleid door veel bijpassend beeldmateriaal.

De Apple Book Store biedt de mogelijkheid een cadeau aan iemand te geven. Misschien een leuk weggeefpresentje.

Filmpje Costa de la Luz Noord

Virtuele rondleiding van reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).
Virtuele rondleiding van reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).

Scroll naar boven