Nieuw: Onze e-reisgids over Costa de la Luz

 • 147
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  147
  Shares

Zicht op de ongerepte kust bij Playa del Cañuelo (Atlanterra)

Zicht op de ongerepte kust bij Playa del Cañuelo (Atlanterra). (Eigen foto)

Bijna 500 pagina’s vakantieplezier met 840 foto’s. Tientallen informatieve kaarten. Dat biedt onze e-reisgids (alleen nog voor Apple) over de Zuid-Spaanse kust Costa de la Luz, het land van de glimlach. Het is een digitaal leesboek dat ook veel kijkplezier biedt. Het laat het onbekende deel van Spanje zien waarvan de kust niet is dicht gebouwd met beton.

 

Acht maanden onderweg

Ons e-book hebben we gemaakt na een reis met onze camper van acht maanden langs de prachtige kust en in het indrukwekkende binnenland. We hebben alle steden en dorpen bezocht en er kritisch rondgedwaald op zoek naar bijzondere plekjes en andere wetenswaardigheden.

De kathedraal van Jerez de la Frontera

De kathedraal van Jerez de la Frontera. Eigen foto

15.000 foto’s

Bij wijze van spreken werd elke zandkorrel tegen het licht gehouden door te wandelen, te fietsen met onze sterke e-bikes en te reizen met ons lieve wezentje, camper Smuikje. Zo’n 15.000 foto’s maakten we tijdens onze maanden durende rondreis langs de Costa de la Luz. De teksten werden onderweg geschreven, terwijl de opmaak van het e-book, het sorteren van de berg foto’s en het maken van de tientallen kaarten nog eens vier maanden duurde.

Ik heb het boek gedownload en ben onmiddellijk naar het hoofdstuk over Cádiz gegaan. Omdat ik daar al eens geweest ben. Ik was benieuwd wat jullie ervan maakten. Het was veel beter dan ik verwachtte. Zowel de zeer uitgebreide inhoud als de zeer aantrekkelijke layout zijn mij zeer bevallen. Dat is natuurlijk het voordeel van een ebook. Het komt op een pagina meer of minder niet aan. Proficiat. Citaat Wim Thys

Wat we zelf maar al te vaak in de reisboeken misten (te oppervlakkig, te commercieel), hebben we nu goed gemaakt met de publicatie van dit rijk geïllustreerde e-reisboek. Dankzij onze digitale gids kun je al vooraf genieten van dit deel van Spanje. Bovendien is ons e-book makkelijk mee te nemen op tablet of mobiele telefoon.

De bezochte plaatsen en streken.

De bezochte plaatsen en streken.

Het land van de glimlach

Ondanks de soms moeilijke economische situatie met hoge werkloosheidcijfers waren de inwoners vriendelijk. Vandaar de ondertitel ‘Het land van de glimlach’. We zagen veel mooie dingen. Hoe de tonijn wordt gevangen en verwerkt. Waar de mooie wandelingen zijn. De sherry-bodega’s zijn bezocht, waarvan er één een speciale hal heeft met prachtige oude meesterwerken. Bezorgd zijn we wel over het mooie natuurgebied Doñana dat bedreigd wordt door dorstige aardbeientelers en een veranderend klimaat.

Als je van garnalen en allerlei soorten kreeft en krab houdt, is Romerijo in El Puerto de Santa María dé plek.

Als je van garnalen en allerlei soorten kreeft en krab houdt, is Romerijo in El Puerto de Santa María dé plek.

19 Hoofdstukken

Dit e-reisboek toont de costa tussen Tarifa en Doñana bij Sanlúcar de Barrameda. Het telt 19 hoofdstukken met daarin bijzondere aandacht voor onder meer Tarifa, de Romeinse opgraving Baelo Claudia, Vejer de la Frontera, El Puerto de Santa María en Cádiz. Alleen het hoofdstuk Cádiz telt al 87 pagina’s met veel informatie en bijzondere foto’s.

Hoofdstukken zijn los te koop

Je kunt de belangrijkste hoofdstukken van onze e-reisgids ook los kopen. Hieronder zie je het totale overzicht van wat we aanbieden via iBooks.

Je kunt ons e-reisboek ook per hoofdstuk kopen.

Je kunt ons e-reisboek ook per hoofdstuk kopen.

iBooks & Pdf

Het is een e-book voor de Apple-bezitters (Apple Books). Wie een Android of een Windows-pc of smartphone heeft kan sinds kort een pdf-bestand downloaden via de website Boekenbestellen.nl

We vragen 16,99 euro voor deze dikke, digitale pil. Dat vonden we een redelijk prijs. Ons product moet niet te duur worden, zodat het ook leuk blijft voor mensen die niet naar de Costa de la Luz gaan, maar wel geïnteresseerd zijn in de verhalen en de foto’s. Maar te goedkoop is ook niet realistisch, want ja, we zijn er wel dik een jaar mee bezig geweest.

Advertentie Pdf: e-reisgids Costa de la Luz
Prijs 16,99 euro, 488 pagina’s, 840 foto’s. Door naar: Boekenbestellen.nl

Op naar e-book nummer 2

Nu ons eerste e-reisbook is afgerond gaan we aan de slag met met Costa-reisgids nummer 2; Costa de Luz Noord.  Het gebied dat loopt van Sanlúcar tot aan de Portugese grens met bekende toeristencentra als Islantilla en Ayamonte. We bezochten deze streek vorig jaar al. Nu gaan we de teksten schrijven en dat doen we natuurlijk onderweg in ons rijdende kantoor Smuikje.

Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz
Prijs 16,99 euro, 488 pagina’s, 840 foto’s. Geïnteresseerd? Ga naar: de Apple bookshop alleen met Safaribrowser 

e-Pub3-, Android- en Pages-problemen

April 2018. We proberen voor de Android-bezitters onze e-reisgids (Apple iBooks) over de CostadelaLuz in een e-Pub3 bestand te plaatsen. De ervaringen van onze testers met een proef-bestand zijn helaas gemengd. We zoeken verder naar een oplossing, kopen binnenkort zelfs een Androidtablet.

Mei 2018: Tablet gekocht, e-Pub3 readers voor Android gevonden & getest. Dat ging allemaal goed. Maar publicatie is in de ijskast gezet. Onze Pages (Apple) maakte van ons e-bookbestand (248mb) na het exporteren een e-Pub3-reus van 2900mb! Onaanvaardbaar. Waarschijnlijk wordt het document gecomprimeerd als je het via Apple uploadt, maar dan kan de potentiële Android-klant er niets mee. Hij kan het niet bij Apple kopen. We zoeken verder naar een oplossing na deze teleurstelling.

Juni 2018: Het wordt een pdf-bestand. Dat is makkelijk te maken. Helaas niet geschikt voor de e-reader, maar wel leesbaar op tablet en smartphone. Ergens wel jammer dat het met de epub3 niet gelukt is, maar we houden de ontwikkelingen erover wel in de gaten. Dus wie weet. Onze pdf e-reisgids

(Terug)👋💻


 • 147
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  147
  Shares

CamperSmuikje

Over een lief campertje genaamd Smuikje dat met Walter Devenijns en Janine Stougie rondreist, terwijl de baasjes e-books maken, reisverhalen schrijven & genieten.

Reacties (8)

 1. Janine en Walter,

  Dat ziet er mooi uit!

  Succes met deel 2

  Groet,
  Michel

 2. Ik,heb het boek gedownload en ben onmiddellijk naar het hoofdstuk over Cadiz gegaan. Omdat ik daar al eens geweest ben was ik benieuwd wat jullie ervan maakten. Het was veel beter dan wat ik verwachtte. Zowel de zeer uitgebreide inhoud als de zeer aantrekkelijke layout zijn mij zeer bevallen. Dat is natuurlijk het voordeel van een ebook. Het komt op een pagina meer of minder niet aan. Proficiat. Ik hoop binnenkort het hele boek door te nemen.

 3. Hoi allebei..! Ik ben de eerste koper als het beschikbaar is voor Androit. Maak nog vele leuke reizen in goede gezondheid.! Ik volg jullie, dus je hoeft niet speciaal te melden als het boek voor Androit uit is… succes !

Reacties zijn niet mogelijk.