Onze e-reisgids over Costa de la Luz Zuid, land van de glimlach

Zicht op de ongerepte kust bij Playa del Cañuelo (Atlanterra). (Costa de la Luz Zuid).
Zicht op de ongerepte kust bij Playa del Cañuelo (Atlanterra)

Onze digitale reisgids Costa de la Luz Zuid, over de gelijknamige, schitterende Zuid-Spaanse kuststreek, is opnieuw opgemaakt én voorzien van extra foto’s en filmpjes. Deze geheel vernieuwde uitgave heeft een modernere look gekregen.

De tekstkolommen zijn van 3 naar 2 teruggebracht, waardoor de leestekst rustiger overkomt. De strakke layout zorgt ervoor dat de verhalen makkelijker op een mobiele telefoon te bekijken zijn. 

De foto’s hebben meer ruimte gekregen. De hoofdstukken over de Zuid-Spaanse parel van het zuiden, havenstad Cádiz, en El Puerto de Santa María zijn verrijkt met drie filmpjes. De informatieblokjes en de ingebouwde weblinks hebben een frissere kleur gekregen.

De kopers via Apple Books of Boekenbestellen.nl (Pdf) kunnen deze radicaal vernieuwde reisgidsen zonder extra kosten binnenhalen. Veel lees- en genietplezier!

Acht maanden onderweg

Ons e-book hebben we gemaakt na een reis met onze camper van acht maanden langs de prachtige kust en in het indrukwekkende binnenland. We hebben alle steden en dorpen bezocht en er kritisch rondgedwaald op zoek naar bijzondere plekjes en andere wetenswaardigheden.

De kathedraal van Jerez de la Frontera. (Costa de la Luz Zuid).
De kathedraal van Jerez de la Frontera. Eigen foto

Duizenden foto’s

Bij wijze van spreken werd elke zandkorrel tegen het licht gehouden door te wandelen, te fietsen met onze sterke e-bikes en te reizen met ons lieve wezentje, camper Smuikje. Zo’n 15.000 foto’s maakten we tijdens onze maanden durende rondreis langs de Costa de la Luz. De teksten werden onderweg geschreven, terwijl de opmaak van het e-book, het sorteren van de berg foto’s en het maken van de tientallen kaarten nog eens vier maanden duurde.

Het resultaat van deze camperreis is vijfhonderd pagina’s vakantieplezier, talloze foto’s, en tientallen informatieve kaarten. Bron: NKC Kampeerauto, nr 7 – 2018

Wat we zelf maar al te vaak in de reisboeken misten (te oppervlakkig, te commercieel), hebben we nu goed gemaakt met de publicatie van dit rijk geïllustreerde e-reisboek. Dankzij onze digitale gids kun je al vooraf genieten van dit deel van Spanje. Bovendien is ons e-book makkelijk mee te nemen op tablet of mobiele telefoon.

Het prachtige strand bij Atlanterra (Tarifa-Zahara de los Atunes) is meestal leeg.
Het prachtige strand bij Atlanterra (Tarifa-Zahara de los Atunes) is meestal leeg.
De bezochte plaatsen en streken aan de Costa de la Luz Zuid.
De bezochte plaatsen en streken aan de Costa de la Luz Zuid.

Het land van de glimlach

Ondanks de soms moeilijke economische situatie met hoge werkloosheidcijfers waren de inwoners vriendelijk. Vandaar de ondertitel ‘Het land van de glimlach’. We zagen veel mooie dingen. Hoe de tonijn wordt gevangen en verwerkt. Waar de mooie wandelingen zijn. De sherry-bodega’s zijn bezocht, waarvan er één een speciale hal heeft met prachtige oude meesterwerken. Bezorgd zijn we wel over het mooie natuurgebied Doñana dat bedreigd wordt door dorstige aardbeientelers en een veranderend klimaat.

Als je van garnalen en allerlei soorten kreeft en krab houdt, is Romerijo in El Puerto de Santa María dé plek. (Costa de la Luz Zuid)
Als je van garnalen en allerlei soorten kreeft en krab houdt, is Romerijo in El Puerto de Santa María dé plek.

19 Hoofdstukken

Dit e-reisboek toont de costa tussen Tarifa en Doñana bij Sanlúcar de Barrameda. Het telt 19 hoofdstukken met daarin bijzondere aandacht voor onder meer Tarifa, de Romeinse opgraving Baelo Claudia, Vejer de la Frontera, El Puerto de Santa María en Cádiz. Alleen het hoofdstuk Cádiz telt al 87 pagina’s met veel informatie en bijzondere foto’s.

Hoofdstukken kun je ook los kopen

Je kunt de belangrijkste hoofdstukken van onze e-reisgids ook los kopen.

Apple-gidsen en Pdf-boeken

Het is een e-book voor de Apple-bezitters (Apple (i)Books). Er is onlangs ook een pdf-versie gepubliceerd. We vragen 18,99 euro voor deze dikke, digitale pil. Dat vonden we een redelijk prijs. Ons product moet niet te duur worden, zodat het ook leuk blijft voor mensen die niet naar de Costa de la Luz gaan, maar wel geïnteresseerd zijn in de verhalen en de foto’s. Maar te goedkoop is ook niet realistisch, want ja, we zijn er wel dik een jaar mee bezig geweest.

Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Zuid
Ontdek het onbekende Spaanse zuiden. Volgens Lonely Planet een van de top-10 regio’s in de wereld. Prijs 18,99 euro, 488 pagina’s, 850 foto’s en 3 filmpjes. Meer info over e-reisgids? klik hier
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

8 Reacties

 1. Michel Blessing
  15 februari 2018

  Janine en Walter,

  Dat ziet er mooi uit!

  Succes met deel 2

  Groet,
  Michel

  1. CamperSmuikje
   15 februari 2018

   Bedankt vd complimenten

 2. thyswim
  14 februari 2018

  Ik,heb het boek gedownload en ben onmiddellijk naar het hoofdstuk over Cadiz gegaan. Omdat ik daar al eens geweest ben was ik benieuwd wat jullie ervan maakten. Het was veel beter dan wat ik verwachtte. Zowel de zeer uitgebreide inhoud als de zeer aantrekkelijke layout zijn mij zeer bevallen. Dat is natuurlijk het voordeel van een ebook. Het komt op een pagina meer of minder niet aan. Proficiat. Ik hoop binnenkort het hele boek door te nemen.

  1. CamperSmuikje
   14 februari 2018

   Heerlijk om zoiets positiefs te lezen. We zijn op de goede weg blijkbaar. We krijgen er rode wangetjes van.

 3. thyswim
  14 februari 2018

  Ik koop het zéker. Heb een ipad een e-reader.

  1. CamperSmuikje
   14 februari 2018

   Lief. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

 4. Pierre
  14 februari 2018

  Hoi allebei..! Ik ben de eerste koper als het beschikbaar is voor Androit. Maak nog vele leuke reizen in goede gezondheid.! Ik volg jullie, dus je hoeft niet speciaal te melden als het boek voor Androit uit is… succes !

  1. CamperSmuikje
   14 februari 2018

   We gaan ermee bezig Pierre. Groetjes.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven