E-reisgids ‘Costa de la Luz Zuid’ showt lege stranden, mooie natuur en authentieke steden

Zicht op de ongerepte kust bij Playa del Cañuelo (Atlanterra). (Costa de la Luz Zuid).
Zicht op de ongerepte kust bij Playa del Cañuelo (AtlanterraZahara de los Atunes)

Dit e-reisbook  toont de onontdekte Zuid-Spaanse Costa de la Luz, tussen Tarifa en Doñana bij Sanlúcar de Barrameda. Ontdek het onbekende zuiden met lege stranden, mooie natuur en authentieke steden.

De auteurs keken vanuit het ‘Moorse’ plaatsje Tarifa naar Afrika, terwijl ze in Bolonia op bezoek gingen bij de oud-Romeinse stad Baelo Claudia. Ze nemen jullie mee uit eten, gaan met jullie zonnen, zwemmen, fietsen en wandelen. Beschreven wordt hoe de tonijn wordt gevangen en verwerkt. De sherry-bodega’s zijn bezocht, waarvan er één in Jerez de la Frontera een speciale hal heeft met prachtige oude Spaanse meesterwerken.

Ze dompelen jullie onder in de geheimen van de gezellige havenstad Cádiz, San Fernando waar de beroemde Flamencozanger Camarón wordt geëerd met een nieuw museum en de arme, maar levendige sherrystad El Puerto de Santa María.

Het nieuwe Camarón-museum in San Fernando.
Het nieuwe Camarón-museum in San Fernando.

De Costa de la Luz behoort volgens de bekende reisorganisatie Lonely Planet dan ook tot de top-10 regio’s van de wereld. De provincie barst immers van de goede restaurants, waarbij de koks in Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa María Michelin-sterren hebben veroverd. De voor de kust gevangen reuzenvis tonijn staat daarbij vaak in het middelpunt. De wijn Sherry komt weer in de mode, terwijl het schilderachtige Vejer de la Frontera zichzelf in de picture speelt met mooie hotels. De duizenden jaren oude havenstad Cádiz zit vol nieuwe energie, aldus Lonely Planet. We kunnen de positieve beoordeling van Lonely Planet alleen maar beamen.

Obregón is een echte stakroeg.
Obregón in El Puerto de Santa María is een echte traditionele sherrykroeg.

Speelfilm Mi Vida

Niet voor niets dat de Nederlandse zwijmelfilm Mi Vida met de kapster Lou (Loes Luca) zich in de film- en fotogenieke havenstad Cádiz afspeelde. We geven de rebelse kapster uit Schiedam groot gelijk. Het is een authentieke Spaanse stad waar geleefd wordt.

De Nederlandse film Mi Vida werd opgenomen in de levendige havenstad Cádiz.
Scene uit Film Mi Vida met Loes Luca die zich afspeelt in de authentieke stad Cádiz
Cádiz herbergt prachtige kerken zoals deze Kapel van Hospital de Mujeres.
Cádiz herbergt prachtige kerken zoals deze Kapel van Hospital de Mujeres.

Deze streek is niet rijk. In slechte economische tijden vliegt de werkloosheid omhoog, maar desondanks blijven de mensen vriendelijk en gastvrij. Vandaar onze andere titel: het land van de glimlach.

Wat biedt de digitale gids?

Deze e-reisgids heeft 488 pagina’s, zo’n 850 unieke foto’s, weblinks, 3 films én tientallen informatieve kaarten. Het is niet alleen een leesboek, maar zeker ook een kijkgids. Dankzij onze digitale gids kun je al vooraf genieten van dit deel van Spanje. Bovendien is ons e-book makkelijk mee te nemen op tablet of mobiele telefoon.

De kathedraal van Jerez de la Frontera. (Costa de la Luz Zuid).
De kathedraal van Jerez de la Frontera.
Het prachtige strand bij Atlanterra (Tarifa-Zahara de los Atunes) is meestal leeg.
Het prachtige strand bij Atlanterra (Tarifa-Zahara de los Atunes) is meestal leeg.

De hoofdstukken: 

Het e-book telt 19 hoofdstukken. Alleen het hoofdstuk Cádiz telt al 87 pagina’s met veel informatie en bijzondere foto’s.

 • Voorwoord
 • Tarifa
 • Bolonia en Baelo Claudia
 • Zahara de los Atunes
 • Barbate
 • Caños de Meca, Zahora & El Palmar
 • Vejer de la Frontera
 • Conil de la Frontera
 • Medina Sidonia
 • Chiclana de la Frontera
 • San Fernando
 • Cádiz
 • Puerto Real
 • El Puerto de Santa María
 • Jerez de la Frontera
 • Rota
 • Chipiona
 • Sanlúcar de Barrameda
 • Extra (Verblijf)

Hoe hebben de auteurs gewerkt?

Acht maanden onderweg

Ons e-book hebben we gemaakt na een reis met onze camper van acht maanden langs de prachtige kust en door het indrukwekkende binnenland. We hebben alle steden en dorpen bezocht en er kritisch rondgedwaald op zoek naar bijzondere plekjes en andere wetenswaardigheden.

Duizenden foto’s

Bij wijze van spreken werd elke zandkorrel tegen het licht gehouden door te wandelen, te fietsen met onze sterke e-bikes en te reizen met ons lieve wezentje, camper Smuikje. Zo’n 15.000 foto’s maakten we tijdens onze maanden durende rondreis langs de Costa de la Luz. De teksten werden onderweg geschreven, terwijl de opmaak van het e-book, het sorteren van de berg foto’s en het maken van de tientallen kaarten nog eens vier maanden duurde.

Als je van garnalen en allerlei soorten kreeft en krab houdt, is Romerijo in El Puerto de Santa María dé plek. (Costa de la Luz Zuid)
Als je van garnalen en allerlei soorten kreeft en krab houdt, is Romerijo in El Puerto de Santa María dé plek.

Een gids voor álle Spanjeliefhebbers

Het is een gids voor álle Spanjeliefhebbers. In ons hoofdstuk Verblijf hebben we bijvoorbeeld de adressen opgenomen van camperplekken en campings. De meeste Spaanse campings bezitten ook nog vakantiehuisjes die je vaak via Booking.com kan reserveren. We hebben ook links ingebouwd voor het huren van vakantiewoningen op het platteland (Toprural). 

De bezochte plaatsen en streken aan de Costa de la Luz Zuid.
De bezochte plaatsen en streken aan de Costa de la Luz Zuid.
Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Zuid (Apple-Pdf)
Ontdek het onbekende Spaanse zuiden met lege stranden, heerlijke natuur, authentieke steden (Cádiz, Jerez, El Puerto en San Fernando) en lekker eten. Volgens Lonely Planet een van de top-10 regio’s in de wereld.
Prijs 20,99 euro, 488 pagina’s, 850 foto’s en 3 filmpjes. Meer info over e-reisgids? klik hier
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

8 reacties

 1. Michel Blessing
  15 februari 2018

  Janine en Walter,

  Dat ziet er mooi uit!

  Succes met deel 2

  Groet,
  Michel

  1. CamperSmuikje
   15 februari 2018

   Bedankt vd complimenten

 2. thyswim
  14 februari 2018

  Ik,heb het boek gedownload en ben onmiddellijk naar het hoofdstuk over Cadiz gegaan. Omdat ik daar al eens geweest ben was ik benieuwd wat jullie ervan maakten. Het was veel beter dan wat ik verwachtte. Zowel de zeer uitgebreide inhoud als de zeer aantrekkelijke layout zijn mij zeer bevallen. Dat is natuurlijk het voordeel van een ebook. Het komt op een pagina meer of minder niet aan. Proficiat. Ik hoop binnenkort het hele boek door te nemen.

  1. CamperSmuikje
   14 februari 2018

   Heerlijk om zoiets positiefs te lezen. We zijn op de goede weg blijkbaar. We krijgen er rode wangetjes van.

 3. thyswim
  14 februari 2018

  Ik koop het zéker. Heb een ipad een e-reader.

  1. CamperSmuikje
   14 februari 2018

   Lief. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

 4. Pierre
  14 februari 2018

  Hoi allebei..! Ik ben de eerste koper als het beschikbaar is voor Androit. Maak nog vele leuke reizen in goede gezondheid.! Ik volg jullie, dus je hoeft niet speciaal te melden als het boek voor Androit uit is… succes !

  1. CamperSmuikje
   14 februari 2018

   We gaan ermee bezig Pierre. Groetjes.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven