QR-code maakt van onze Smuik een rijdende ‘reclamezuil’

Een selfie van de QR-code in de felle zon. Tsja handig is anders, maar er was niemand om ons te helpen.
Een selfie van de QR-code in de felle zon. Tsja handig is anders, maar er was niemand om ons te helpen.

Onze Smuik is hip en happening. Jaja, hij wil overal aan meedoen en vooral overal bijhoren. Op z’n autodeuren heeft hij magnetische reclameplaten en die werken. Geregeld zien we mensen de zijkant nader bestuderen. Pas was een jongeman die wachtend voor het stoplicht naast ons, Smuiks naam intikte. Wij lachen, hij lachen, waarna hij met z’n duim naar de QR-code op zijn wagen wees.

Tsja, toen was ‘t hek van de dam. “Ik wil ook een QR-code, baas”, zemelde onze Smuik. Wat doe je dan? Zeker als je de komende maanden van het karretje afhankelijk bent. Dus: hier is ‘ie. De QR-code van ons dwingelandje.

Pontificaal op z’n neus, zodat iedereen hem op ooghoogte kan fotograferen en linea recta op campersmuikjegaatlos.nl terecht komt. Gaat inderdaad sneller dan al die lettertjes intikken.

Voor de doe-hetzelfer

PS: hoe maak je een QR-code? Dat is een fluitje van een cent. Maar eerst willen we even iets meer vertellen over het wie, wat en waar. QR staat voor Quick Response en werd in 1994 ontwikkeld door het Japanse bedrijf Denso Wave. Het was bedoeld om onderdelen te coderen, zodat ze in een magazijn snel terug gevonden konden worden.

De QR-code op de neus van onze Smuik.
De QR-code op de neus van onze Smuik.

Op een gegeven moment werd het door de internetwereld ontdekt als handige gadget. Tegenwoordig kom je ze op veel dingen tegen. Op bijvoorbeeld visitekaartjes, landkaarten, in abri-hokjes en tijdschriften en nu dus ook op camper Smuikje.

Iedereen kan gratis een QR-code maken door middel van een QR-codegenerator. Zo’n generator kun je vinden op https://nl.QR-code-generator.com. Je tikt je url of webadres in en de generator maakt er een vierkante met zware en witte vormpjes van. Fotografeer deze met je iPhone en hup je zit op je website.

2 reacties

 1. henk blom
  18 maart 2018

  Ik ga ook maar een website beginnen, al is het maar voor die QR code. Veel plezier.

  1. CamperSmuikje
   18 maart 2018

   ?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven