Vergeet de kust en ga eens naar Horcajo en de Spaanse Serengeti

Wij dus, bij het hoogste punt van Horcajo. We maken met de afstandsbediening een selfie, maar de ondergrond bestaat uit losse stenen. We probeerden overeind te blijven.
Wij dus, bij het hoogste punt van Horcajo. We maken met de afstandsbediening een selfie, maar de ondergrond bestaat uit losse stenen. We probeerden overeind te blijven.

Horcajo de los Montes, een dorp met duizend inwoners in het midden van Spanje. Niet een bijzonder dorp, maar de omgeving daarentegen is wel weer apart. Ze noemen het hier de Spaanse Serengeti. Het is dat mengsel van kurk- en steeneiken, graanvelden en wilde natuur dat het hier zo bijzonder maakt. Je hoort de stilte, af en toe onderbroken door het geluid van een schaap, een kudde koeien met koeienbellen of een gemeenteklok die haar geluid laat klinken in het afgelegen boerendal.

Cabañeros

Horcajo ligt tegen het nationale park Cabañeros aan, het hartland van de Spaanse Serengeti. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen gaat meestal ook goed op de zanderige wegen, terwijl er safariauto’s met gidsen gehuurd kunnen worden. Een waterval klatert op twee uur wandelen van Horcajo. De otter schijnt er rond te dolen. Gele, paarse en blauwe bloemen begeleiden je bij je fiets- of wandeltochten. Rode klaprozen kijken je na. En die geuren. Zoet, of met citroen. Cocos als je een vijgenboom passeert. Maggi, als je de maggibolletjes vastpakt.

Advertentie: València in 7 dagen & Op reis door het land van de paella (Apple-Pdf)
Voorpagina e-routeboek ‘València in 7 dagen’ (Apple Books & Pdf)

Ontdek València en het rijst- en natuurgebied Albufera in 7 dagen met veel informatie, met tips Openbaar Vervoer, 33 plattegronden én 7 gps-routes.
Uiteraard gaat deze digitale reisgids langs de hoogtepunten, zoals de Groene Loper met de gebouwen van architect Calatrava. En ontdekken we ook de geheime en zelfs vergeten hoekjes.
Wil je verder reizen langs natuur en rijstvelden? Dat kan. València ligt namelijk centraal op de route over het Iberisch schiereiland. Een reis van ruim 1500 km. Geschatte duur: 3 weken.
De gids telt 393 pagina’s, waarvan ruim 100 over València, 610 foto’s, recepten, 2 filmpjes en 110 kaarten. Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl

Mocht je een keer dat andere Spanje willen zien, dan is Horcajo en omgeving een leuke plek om te beginnen. De boven het dorp gelegen terrascamping is perfect, en kijkt over het bosrijke en heuvelachtige landschap uit. In de verte krijgen de bergen van 1300 tot 1400 meter een rode gloed als de zon ondergaat. Misschien kunnen onze foto’s je overhalen om eens een keer het binnenland van Spanje te verkennen. #Wegvandekust.

Overnachten

De camping heet Mirador de Cabeñeros en ligt boven het dorpje Horcajo de los Montes. Je kijkt vanaf je plekje op het dorpje. Als het donker is, zie je beneden de lichtjes van de huizen. In het weekeinde stromen de Spanjaarden toe en dan stijgt de lawaaipegel. Wij vinden dat wel gezellig. Advies van een Nederlander die al jaren in Spanje woont: “Erger je niet, verbaas je slechts”. ?. Talenkennis: geen. Ze spreken Spaans en dat was het. Maar: ze snappen heel goed dat je wilt overnachten. Met een paar woorden en wat handjes en voetjes kom je er wel.

 • Una noche=een nacht. (dos nochés=2 nachten), tres (3)
 • Por favor=alstublieft.
 • Buenos dias=een goededag.
 • Gracias=dank u
 • Una caña=een biertje van de tap.
 • Un tinto=een glaasje rode huiswijn

Adres: Cañada Real. NKC-code 57831. www.cabaneros.com

De camping Cabañeros.
De camping Cabañeros.

Onze wandel- en fietsroutes

Het gebied nodigt uit om rond te reizen. Of per auto, of met de safari-auto die je kan huren in het dorp zelf. Het adres en telefoonnummer kun je bij de camping krijgen. Maar je kan ook onze routes volgen via Wikilocs. Onze Smuik heeft speciaal daarvoor een pagina gemaakt. Je kan de gpx-bestanden downloaden. Veel plezier.

Wikilocs Campersmuikjegaatlos

Daar dus, Horcajo de los Montes.
Daar dus, Horcajo de los Montes.

4 reacties

 1. Gusta, Margriet en Tijmen
  24 juni 2018

  Wie weet kom er ook nog eens!
  Wij genieten van de lagune bij Venetië en vanaf morgen van het Giethoorn van het zuiden.

 2. Harry
  24 juni 2018

  Sorry twee maak belangrijk.

 3. Harry
  24 juni 2018

  Ik ben ook graag in het binnenland en voor mij ook belangrijk is de cortado ook erg belangrijk.

 4. Pierre en linda
  24 juni 2018

  Weer leuk om te lezen. ! Wij vertrekken waarschijnlijk maandag of dinsdag 8 dagen… richting gorge de verdon… groeten.!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven