Loftrompet Lonely Planet voor Cádiz

De provincie Cádiz is volgens Lonely Planet beslist een bezoek waard.
De provincie Cádiz is volgens Lonely Planet beslist een bezoek waard.

Lonely Planet heeft de provincie Cádiz in de Top-10 van de te bezoeken gebieden voor 2020 gezet.  De provincie, die een groot deel van de relatief onbekende Costa de la Luz beslaat, is volgens de bekende reisadviseur beslist een visite waard. 

Niet alleen de sterrenrestaurants hebben heerlijk eten. Overal in de provincie tref je verse vis en andere lekkernijen aan. Zoals deze Tartaar van Tonijn.
Niet alleen de sterrenrestaurants hebben heerlijk eten. Overal in de provincie tref je verse vis en andere lekkernijen aan. Zoals deze Tartaar van Tonijn.

De provincie barst van de goede restaurants, waarbij de koks in Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa Maria Michelin-sterren hebben veroverd. Sherry komt weer in de mode, terwijl Vejer de la Frontera zichzelf in de picture speelt met mooie hotels. De duizenden jaren oude havenstad Cádiz zit vol nieuwe energie, aldus Lonely Planet.

Speelfilm Mi Vida

Niet voor niets dat de Nederlandse zwijmelfilm Mi Vida met de kapster Lou (Loes Luca) zich in de film- en fotogenieke havenstad Cádiz afspeelt. We geven de rebelse kapster uit Schiedam groot gelijk. Het is een stad waar geleefd wordt.

De Nederlandse film Mi Vida werd opgenomen in de levendige havenstad Cádiz. (Filmpje YouTube 2 min.).
De Nederlandse film Mi Vida werd opgenomen in de levendige havenstad Cádiz. (Filmpje YouTube 2 min.).
Lonely Planet laat alleen de kathedraal zien. Wij tonen ook de andere, speciale plekjes zoals deze Oratorio de la Santa Cueva in Cádiz, die drie originele Goya's bezit.
Lonely Planet laat alleen de kathedraal zien. Wij tonen ook de andere, speciale plekjes zoals deze Oratorio de la Santa Cueva in Cádiz, die drie originele Goya’s bezit.

Lonely Planet heeft de juiste regio eruit gepikt, maar een verrassing is het niet voor ons. Deze streek hebben we al eerder bekeken en beschreven. Daardoor kunnen wij mensen, die dit geweldige gebied nu zelf willen ontdekken, een digitale reisgids vol illustraties van de mooiste plekjes bieden.

Een echte beauty is volgens ons hoofdstad Cádiz, maar ook Jerez de la Frontera en Medina Sidonia mogen er zijn. En wat dacht je van het nachtleven van El Puerto de Santa María met eten bij bijvoorbeeld driesterrenkok Ángel León of het strandleven van Zahara de los Atunes, Conil of Caños de Meca.

De mooie kust bij Zahara de los Atunes.
De mooie kust bij Zahara de los Atunes.

Wij hebben hele kust van Tarifa tot en met Sanlúcar de Barrameda in één e-boek samengevat. Dat zijn meer dan 480 pagina’s met dik 800 foto’s, want ons ebook Costa de la Luz Zuid is absoluut niet alleen een leesboek, maar zeker ook een kijkboek.

Ben je niet geïnteresseerd in de hele kust dan kun je bij ons ook digitale reisgidsen kopen over een bepaalde regio of plaats aan de Costa de la Luz. Zoals een e-reisgids over bijvoorbeeld de charmante havenplaats Cádiz.

S

Advertentie: e-reisgids Cádiz
Cover e-reisgids CádizDe parel van het Spaanse zuiden. Bekijk de temperamentvolle havenstad van de flamenco. Cádiz, een stad om weg te dromen, om te flaneren door het historische centrum. Deze gids neemt je mee naar de enorme kathedraal, het Romeinse amfitheater, de levendige Mercado, het schilderij van El Greco, de Fenicische opgraving en de restaurantwijk La Viña. We nemen je ook mee naar de oude marine- en flamencostad San Fernando. Prijs 9,99 euro,150 pagina’s, 235 foto’s. Meer informatie? klik hier. Of ga direct naar: Apple Bookstore    
Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Zuid (Apple-Pdf)
Ontdek het onbekende Spaanse zuiden met lege stranden, heerlijke natuur, authentieke steden (Cádiz, Jerez, El Puerto en San Fernando) en lekker eten. Volgens Lonely Planet een van de top-10 regio’s in de wereld.
Prijs 20,99 euro, 488 pagina’s, 850 foto’s en 3 filmpjes. Meer info over e-reisgids? klik hier
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)
Scroll naar boven