Servicepagina: ‘Help! Hoe kan ik jullie e-book kopen?’

Een Appleboek.(e-book).
Een Appleboek.. 😉 Photo by Liana Mikah on Unsplash

We kregen vragen over hoe onze e-reisgidsen (e-book) gekocht konden worden. Blijkbaar is de procedure bij Apple nog niet voor iedereen duidelijk genoeg of makkelijk te vinden.

Of zoals een lezer schreef: ‘Het systeem bij Boekenbestellen.nl voor het kopen van jullie Pdf-reisgidsen is aantrekkelijk omdat het logisch is. Je koopt iets, je betaalt en kiest dan de betaalwijze. Bij Apple e-book is dat omgekeerd en daardoor voor oudere of argwanende mensen een drempel.’

Op deze pagina doen we nu dus een poging om, op basis van de teksten van de Apple-supportpagina, de aankooproute van onze e-books uit te leggen. Hopelijk verlaagt dat de drempel om onze reisgidsen te kopen.

Daarnaast leggen we op deze servicepagina uit hoe je Apple-boeken kan delen met familieleden en updaten. Een filmpje laat zien hoe bijvoorbeeld ons e-reisboek eruit ziet, wat je ermee kan doen en wat de ideale leeshouding is.

Servicepagina-indeling:

Hoe kan ik een Apple e-book kopen en wat heb ik daarvoor nodig?

 • U heeft een Apple ID (Identiteit) nodig
 • U moet Apple vertellen hoe u wilt betalen.

Wat is een Apple ID?

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals iCloud, de App Store, de iTunes Store, Apple Music. Deze bevat het e-mailadres en het wachtwoord waarmee u inlogt én de contact-, betaal- en beveiligingsgegevens die u bij Apple voorzieningen gebruikt.

Waar u uw Apple ID ook aanmaakt, onthoud dat u dezelfde Apple ID gebruikt bij elke Appledienst waar u wilt inloggen. Op die manier hebt u tot alles toegang en kunt u alles beheren met één account en wachtwoord.

Onze e-reisgidsen scoren goed. Hier zie je de Apple-boekenlijst van best verkochte reisboeken met op plaats 10 ‘Costa de la Luz Zuid’. (e-book)
Onze e-reisgidsen scoren goed. Hier zie je de Apple-boekenlijst van best verkochte reisboeken met op plaats 10 ‘Costa de la Luz Zuid’ (Febr.2020).

Hoe maak ik een Apple ID aan en welke betaalmethode kies ik?

Profiel logo (e-book).
Profiel logo
App store logo (e-book).
App store logo
 1. Open de App Store-app en tik op uw profielfoto 
 2. Tik op ‘Maak nieuwe Apple ID aan’.
 3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en kies het land dat of de regio die hoort bij het factuuradres voor de betaalwijze. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID.*
 4. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik vervolgens op ‘Akkoord met de voorwaarden’. Tik op ‘Volgende’.
 5. Voer uw naam en geboortedatum in en abonneer u desgewenst op updates van Apple. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en diensten van Apple. Tik op ‘Volgende’.
 6. Voer uw creditcard– en factuurgegevens in en tik op ‘Volgende’. U kunt ook kiezen voor ‘Geen’. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt.
 7. Bevestig uw telefoonnummer. Hiermee kunt u uw identiteit verifiëren of, indien nodig, uw account terughalen. Tik op ‘Volgende’.
 8. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen.

Gefeliciteerd! U kunt nu…

Reisgidsen zoeken en kopen in Apple Book Store op de iPad of iPhone

Boeken-app logo (e-book).
Boeken-app logo
 1. Open de app Boeken en tik op ‘Book Store’ of ‘Audioboeken’ om titels te zoeken. U kunt ook op ‘Zoek’ tikken om naar een specifieke titel te zoeken. Als u onze reisboeken zoekt tikt u de naam Devenijns of Stougie in.
 2. Tik op een boekomslag om meer informatie te bekijken, een fragment te lezen, of het boek toe te voegen aan de ‘Leeslijst’.
 3. Tik op ‘Koop’ om een titel te kopen of tik op ‘Download’ om een gratis titel te downloaden.

…of in de Apple Book Store op de Mac

Wanneer u in de Book Store winkelt, kunt u boeken zoeken, kopen en vooruitbestellen, boeken bewaren voor later, en boeken cadeau doen.

Boeken-app logo. (e-book)
Boeken-app logo
 1. Open de app Boeken 
 2. Klik op de Mac op ‘Book Store’ in de knoppenbalk (of kies ‘Store’ > ‘Beginpagina Book Store’.
 3. Typ tekst in het zoekveld om suggesties weer te geven. U kunt zoeken op titel, auteur, genre of uitgever. Als u onze reisboeken zoekt tikt u de naam Devenijns of Stougie in.
 4. Tik op de boekenomslag om meer informatie te bekijken, een fragment te lezen, of het boek toe te voegen aan de ‘Leeslijst’.
 5. Klik op de prijs van het boek ‘Koop boek’, ‘Download’ of ‘Bestel vooruit’.
Ook onze kleinere en goedkopere, digitale reisgids over bijvoorbeeld de gezellige Zuid-Spaanse havenstad Cádiz (Bekend van de Nederlandse film La Vida met Loes Luca) veroverde onlangs een plek op de verkooplijst van Apple Books. (E-book).
Ook onze kleinere en goedkopere, digitale reisgids over bijvoorbeeld de gezellige Zuid-Spaanse havenstad Cádiz (Bekend van de Nederlandse film Mi Vida met Loes Luca) veroverde onlangs een plek op de verkooplijst van Apple Books.

Ik wil een Pdf kopen bij Boekenbestellen.nl.
Hoe doe ik dat?

 1. Ga naar Boekenbestellen.nl
 2. Zoek naar een titel of auteur in de zoekbalk bovenaan de webwinkel. Als u onze reisboeken zoekt tikt u de naam Devenijns of Stougie in. 
 3. Klik of de boekenomslag om meer informatie te vinden zoals een fragment, hoofdstukken of de recensies.
 4. Klik op de knop Bestellen. De winkelwagen-pagina verschijnt met de prijs.
 5. Kies uw betaaloptie en uw bank.
 6. Klik de twee witte vierkantjes over de Voorwaarden én Alles goed gelezen aan.
 7. Klik op Bestelling afronden. Gefeliciteerd!
Website van Boekenbestellen.nl. (E-book).
Website van Boekenbestellen.nl.
Advertentie: e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería (Apple-Pdf)
Voorpagina e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería

De e-reisgids over het Zuid-Spaanse natuurgebied Cabo de Gata – Costa de Almería is een echt kijk- en leesboek met veel details, 572 pagina’s, bijna 800 foto’s, 88 kaarten, films en wandelroutes (gps). Beschreven worden het natuurpark Cabo de Gata, mooie stranden en de halfwoestijn met de spaghettiwestern-dorpen. De authentieke havenplaats Almería met haar Arabisch kasteel krijgt alle aandacht, terwijl het achterland wordt bekeken zoals het onontdekte Sierra de los Filabres en de verlaten mijnen.
Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Naar boven


Hoe zie je dat er een Apple-update is en waar kun je de knopjes vinden?

Als je een boek aan het lezen bent krijg je soms een melding dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Soms begint ‘ie gewoon vanzelf met downloaden op het moment dat je het boek aantikt.

Als dat automatisch updaten niet plaatsvindt, hoe zie je dan dat er een update is? Daarvoor hebben we onderstaand stappenplan ontwikkeld:

Stap 1

Hoe stel je dat in? Ga naar ‘Instellingen’. Ga naar blokje met je naam en de termen Apple ID, iCloud, iTunes Store en App Store. Klik erop.

Stap 2

Klik op dit plaatje en je ziet een menuutje met ‘Mijn aankopen’ en daaronder Updates, Boeken en Audioboeken. Als het goed is staat er een cijfer (deze foto laat vijf updates zien) in het Update-programma, druk erop en je ziet welk boek opnieuw gedownload kan worden.

Stap 3

Om nu je e-reisgidsen echt binnen te kunnen halen moet de niet-koper naar de iBooks-app gaan. Druk op ‘Lees ik nu’, vervolgens op het poppetje rechtsboven. Je ziet dan ‘Gezinsaankopen’ staan. Via die link kun je ons boek gratis downloaden. Je moet dan wel op de naam van diegene (gezinshoofd) die het e-book gekocht heeft, drukken en via zijn of haar bibliotheek het boek binnenhalen.

Naar boven


Kan ik een e-boek gratis delen met mijn gezinsleden in Apple?

Het antwoord is gewoon: ja. Mocht je toch met de Updates bezig zijn, kijk dan een ‘hoofdstukje’ lager. Je ziet daar Gezinsaankopen staan. Als je je account deelt met familieleden (maximaal 5 personen) kun je bijvoorbeeld beiden één en hetzelfde boek binnenhalen.

Let op: Om je aankoop te kunnen delen, moet je account wél verbonden zijn met een creditcard, of een Paypal-rekening. Wie alleen maar met cadeaubonnen werkt, kan het gekochte product niet delen, zeker als de partner ook alleen een account zonder betalingsmiddel heeft, merkte e-reisgidskoper Fred.

We kregen onlangs een vraag over het delen met gezinsleden van een koper uit Den Haag. Zij had onze e-reisgids Costa de la Luz Noord gekocht. Haar man wilde ‘m ook graag in z’n bibliotheek hebben. Hoe doe je dat, was de vraag. Hun Apple-accounts waren wel verbonden met een creditcard-nummer. Hieronder leggen we de stappen uit.

Stap 1

Hoe stel je dat in? Ga naar ‘Instellingen’. Ga naar blokje met je naam en de termen Apple ID, iCloud, iTunes Store en App Store. Klik erop.

Stap 2

Dan zie je ‘Delen met gezin’. Daarin geef je aan als e-reisgidskoper (gezinshoofd) met wie je wat wilt delen met ‘Voeg gezinslid toe’.
Bij een e-boek gaat het om ‘Delen van aankopen’. Dat moet je ‘aan’ zetten. Je kunt maximaal vijf gezinsleden toevoegen.

Stap 3

Om nu je e-reisgidsen echt binnen te kunnen halen moet de niet-koper naar de iBooks-app gaan. Druk op ‘Lees ik nu’, vervolgens op het poppetje rechtsboven. Je ziet dan ‘Gezinsaankopen’ staan. Via die link kun je ons boek gratis downloaden. Je moet dan wel op de naam van diegene (gezinshoofd) die het e-book gekocht heeft, drukken en via zijn of haar bibliotheek het boek binnenhalen.

Naar boven


Wat kun je allemaal met onze e-reisgidsen en wat is de ideale leeshouding van een e-book?

Virtuele rondleiding van reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).
Virtuele rondleiding van reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).

Naar boven

Scroll naar boven