Feestje in kantoor Smuikje; 1e versie Wilems e-book afgerond

Eerste, ruwe, versie van Willems e-book is af. Tijd voor een feestje in kantoor van Smuikje
Eerste, ruwe, versie van Willems e-book is af. Tijd voor een feestje in kantoor van Smuikje.

Een feestje. In kantoor Smuikje, want behalve ons huis is Smuikje ook onze werkplek. Ondanks het tot nu toe verleidelijke weer buiten is het ons onlangs gelukt om de ruwe versie van Willem van der Veens boek over 200 jaar Zwolse Courant af te ronden. Het boek staat in de steigers. We hebben alles nagelezen, een opmaak en bijvoorbeeld leesbare letters gekozen voor de gewone tekst en de koppen.

De komende week, gelukkig is het hier ook herfst geworden met verfrissende buien, gaan we finetunen en daarna alles naar onze eindredacteuren/meelezers en Willem sturen. Zij zijn heel belangrijk, want als zij de letter bijvoorbeeld niet goed genoeg vinden dan moeten we op zoek naar een alternatief.

Ons opmaakprogramma. Op de foto kun je Janine nog in actie zien bij een brand in de Zwolse binnenstad
Ons opmaakprogramma. Op de foto kun je Janine nog in actie zien bij een brand in de Zwolse binnenstad.

Extra

Ook gaan we als Willem het goed vindt, het boek uitbreiden. Willem heeft het vooral over de Zwolse journalistieke geschiedenis en put uiteraard uit zijn eigen – gelukkig zeer langdurige – ervaringen. Maar Tijl is zoveel meer geweest. Het was de drukkerij – zeer belangrijk met een goede naam – en het waren de kopbladen met inspirerende redacties in bijvoorbeeld Steenwijk, Hardenberg en de Veluwe.

Gelukkig hebben we van anderen aanvullende foto’s en verhalen gekregen. Meer is altijd welkom, dus kom maar op met foto’s uit het roemruchte verleden van een van de belangrijkste bedrijven van de Zwolse regio.

Janine blikt terug

Enne, Janine gaat zich de komende tijd richten op het afsluitende verhaal, want met de Zwolse is het helaas niet fijn afgelopen. Gelukkig bestaat de krant nog, maar niet meer als Zwolse. Wegener en later de geldwolven van Het Engelse Mecom hebben heel veel kapot gemaakt. Niet alleen de krant, maar zeker ook de drukkerij. Er zijn veel vakbekwame mensen bij het oud vuil gezet. Geen leuk terugblik, maar het hoort bij het verhaal over een familiebedrijf, waar zo’n beetje elke Zwollenaar wat mee had.

Advertentie: De Zwolse, 200 jaar venster op de wereld (Apple/Epub/Pdf)
Een verhaal over twee eeuwen persgeschiedenis van de Zwolse Courant/Stentor met herinneringen van oud-journalist Willem van der Veen.
Prijs 8,99 euro. 202 pagina’s, ruim 140 foto’s en illustraties. Meer informatie? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl
Was wel inspannend werken hoor. Dat kun je wel zien aan onze geconcentreerde houding. Waar is die foto gebleven? En... welk lettertype is dat in hemelsnaam?
Was wel inspannend werken hoor. Dat kun je wel zien aan onze geconcentreerde houding. Waar is die foto gebleven? En… welk lettertype is dat in hemelsnaam?

Uitgever

Ook moeten we op zoek naar een uitgever, waardoor het e-book ook als pdf te downloaden is. Zo kunnen straks veel meer mensen het boek kopen.
We hebben er een aantal op het oog, maar waar we mee zitten is dat het digitaal vertalen van de in Apple-gemaakte lay-out naar een epub-bestand nogal lelijk is. En dat is slechts een van de ‘problemen’.

Verder moeten we op zoek naar een plek in El Puerto de Santa Maria waar de wifi-verbinding zo goed is dat we zware bestanden kunnen uploaden. Mocht iemand ideeën hebben waar dat mogelijk is dan houden we ons uiteraard aanbevolen

e-Pubversie: De Zwolse, 200 jaar venster op de wereld (e-Pub/Pdf)
Prijs 8,99 euro. 202 pagina’s, ruim 140 foto’s en illustraties. Te koop bij: Boekenbestellen.nl
Scroll naar boven