Niets doen tijdens de Coronacrisis? We maakten brood, een moestuin, boeken én website

Onze Janine aan het werk bij het kneden van het brood. (Coronacrisis)
Onze Janine aan het werk bij het kneden van het brood.

Wat doe je als reizen je werk is, maar de Coronacrisis alles stil heeft gelegd? Niks? Stil thuis blijven? Nou, zijn wij niet echt van het stil. Ideeën laten zich niet tegenhouden. Het blijft bruisen en borrelen in onze bolle hoofdjes.

Dus we hebben niet alleen een nieuwe website, maar ook een aantal nieuwe boeken gemaakt en voor de komende tijd nog een aantal nieuwelingen gepland. En om het thuis ook fijn te hebben, zijn we begonnen met een moestuin, onderhouden we een zuurdesemstarter voor het maken van brood en koken we dat het een lieve lust is. 

Taartjes met rabarber. Eigen productie. Zoooo lekker.
Taartjes met rabarber. Eigen productie. Zoooo lekker.
Het maken van onze zuurdesemstarter. Niet een heel makkelijk proces, vindt Janine. 'Hij bubbelt niet...". (Coronacrisis)
Het maken van onze zuurdesemstarter. Niet een heel makkelijk proces, vindt Janine. ‘Hij bubbelt niet…’

We zijn zelfs aan het gymmen, want normaal gesproken lopen en fietsen we bijna dagelijks vele kilometers door het Spaanse land. Nu wandelen en fietsen we hier rondom Zwolle ook wel, maar alleen buiten het weekeinde, want we proberen zo weinig mogelijk mensen tegen te komen.

Vlakbij Zwolle. Villa aan de Nieuwe wetering bij Laag Zuthem. Deze mooie plekjes ontdekten we met de fiets tijdens de Coronacrisis.
Vlakbij Zwolle. Villa aan de Nieuwe wetering bij Laag Zuthem.
Ook in de buurt van Zwolle, Heino.
Ook in de buurt van Zwolle, Heino.

Kortom: we bewegen gewoon minder dan als we op reis zijn. En dan hebben het nog niet gehad over de vele uren die we dagelijks achter ons bureau zitten om aan website en boeken te werken. In een radiointerview met RTV Focus Zwolle legt Walter wat meer erover uit.

Huisvlijt. Onze eigen gemaakte mondkapjes. Walter was testpersoon op de eerste ontwerpen.
Huisvlijt. Onze eigen gemaakte mondkapjes. Walter was testpersoon op de eerste ontwerpen terwijl hij aan het gamen was (Cities Skylines).

Geniet nu, reis later

We hopen dat jullie weer langzaam bezig zijn met plannen maken voor komende vakanties, want onze nieuwe website Spaansereisgids.nl is speciaal op kopers van digitale reisboeken gericht. We hebben trouwens veel aan camperaars gehad en dankzij de blog op Campersmuikjegaatlos.nl hebben we veel reizigers bereikt en al aardig wat boeken verkocht.

Nieuwe website Spaansereisgids.nl geeft onze reisgidsen meer smoel

Maar het ‘gevaar’ is dat vakantiegangers denken dat we alleen over camperreizen schrijven én juist dat is absoluut niet zo. Onze e-reisgidsen zijn voor álle mensen die graag door Spanje reizen. Toeristen die het leuk vinden om op te gaan in een mix van natuur, cultuur en ontspanning. Die, zowel bekend als onbekend Spanje, met elkaar willen combineren. Vandaar dat we voor hen begonnen zijn met spaansereisgids.nl. Ander voordeel is dat álle reisgidsen er duidelijk meer ruimte krijgen dan op ons reisblog Campersmuikjegaatlos.nl.

Walter de tuinman knipt de kruiden voor de maaltijd... Wie had dat ooit gedacht. (Coronacrisis).
Walter, de tuinman, knipt de kruiden voor de maaltijd… Wie had dat ooit gedacht.

Van 3 naar 2 kolommen. Makkelijker te lezen op de mobiele telefoon. 

Verder hebben we de afgelopen weken alle gidsen nagelopen op verlopen links naar externe webpagina’s. Ook hebben we een aantal films ingebouwd. De vormgeving van Costa de la Luz Zuid en alle kleinere deelgidsen is gemoderniseerd. De tekst is van 3 naar 2 kolommen gegaan, waardoor onze verhalen beter te lezen zijn op een mobiele telefoon. Handig toch? Meer details kun je vinden op onze speciale updatepagina.

Is wel makkelijk als jullie de tips geven. Hoef ik niet te zoeken.

Nieuwe routeboeken komen eraan met de top-10 mooiste routes van Spanje

Maar daarmee is de pret nog niet op. Walter is een compleet nieuw routeboek aan het maken met de tien mooiste tochten die wij ooit door Spanje en Portugal hebben gemaakt. Je krijgt er gps-routes bij en korte verhaaltjes over wat er te plekke te zien is.

Een voorbeeldpagina van de top-10 mooiste routes van Spanje. Hier zie je enkele voorbeelden van Gps-tracks.
Een voorbeeldpagina van de top-10 mooiste routes van Spanje. Hier zie je enkele voorbeelden van Gps-tracks. Achterliggende kaart OpenStreetMaps.

Uiteraard staan er diverse mogelijke verblijfplaatsen in. Janine is bezig met een boek over rijst. In de loop van de tijd kwamen we erachter dat maar weinig mensen weten dat in Spanje rijst wordt verbouwd. Ja, bijna iedereen kent wel paella, maar dat de rijst uit Spanje zelf komt weten de meesten niet. 

En een routeboek over de mooiste rijstregio’s van Spanje en Portugal

Wij zijn in de loop van jaren in al die rijstvelden geweest. Min of meer toeval. Alhoewel, ze grenzen bijna allemaal aan belangrijke natuurgebieden, waardoor het ons leuk leek om zowel een rijst-, eet- en mooie plekjesboek te maken. In deze nieuwe digitale reisgids nemen we snelle en trage, extra mooie reisroutes op.

De galerij is niet gevonden!

We laten verblijfsmogelijkheden zien en uiteraard krijg je ook meerdere typische rijstgerechten voorgeschoteld. Bovendien maken we ook een uitstapje over de grens naar Portugal, want ook in dit kleine broertje van Spanje is rijst van groot belang. Al is het maar omdat de Portugees de grootste rijsteter van Europa is.

Waarom maken we de routeboeken? Heel simpel. Veel mensen vroegen ons of we routes voor ze konden maken waarmee ze een week of veertien dagen met onze tips zouden kunnen rondrijden. ‘Is wel makkelijk als jullie de tips geven. Hoef ik niet te zoeken’, vertelde er een.  

Sinds de Coronacrisis staan er grote landkaarten van Spanje tegen de muur. Lekker om er weg bij te dromen en routes te maken.
Sinds de Coronacrisis staan er grote landkaarten van Spanje tegen de muur. Lekker om erbij weg te dromen en routes te maken.

Wanneer klaar?

Wanneer komen de nieuwe routeboeken uit? Dat duurt nog even. We schrijven nu de teksten, en zijn gedeeltelijk al met de opmaak bezig (Zie de galerij). Maar onze eindredacteuren moeten daarna nog aan de slag. We hopen de twee routegidsen voor de grote vakantie klaar te hebben. 

Advertentie: e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería (Apple-Pdf)
Voorpagina e-reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería

De e-reisgids over het Zuid-Spaanse natuurgebied Cabo de Gata – Costa de Almería is een echt kijk- en leesboek met veel details, 572 pagina’s, bijna 800 foto’s, 88 kaarten, films en wandelroutes (gps). Beschreven worden het natuurpark Cabo de Gata, mooie stranden en de halfwoestijn met de spaghettiwestern-dorpen. De authentieke havenplaats Almería met haar Arabisch kasteel krijgt alle aandacht, terwijl het achterland wordt bekeken zoals het onontdekte Sierra de los Filabres en de verlaten mijnen.
Prijs: 23,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

1 reactie

  1. Thys Wim
    17 mei 2020

    Ik ga zo snel mogelijk naar de nieuwe site kijken.
    Leuk te lezen dat jullie goed bezig zijn.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven