Persbericht! Hoera. Willems e-book over de Zwolse is uit!

Willem van der Veen wordt geïnterviewd door Janine Stougie in de Voorstraat, de straat waar Willem als kind de krantendrukkerij van Tijl zag draaien. (de Zwolse Courant).
Willem van der Veen wordt geïnterviewd door Janine Stougie in de Voorstraat, de straat waar Willem als kind de krantendrukkerij van Tijl zag draaien.

ZWOLLE – De meer dan 200 jaar oude papieren geschiedenis van de Zwolse Courant is nu heel modern samengekomen in een e-book, geschreven door auteur en oud-journalist Willem van der Veen.

Om te zorgen dat ook mensen over 100 jaar dit levenswerk tot zich kunnen nemen besloot de Zwollenaar zijn verhalen te bundelen tot een 200 pagina’s tellende e-book, voorzien van zo’n 140 foto’s en illustraties. Zijn werk is aangevuld met extra illustraties, foto’s en anekdotes van een aantal voormalige redacteuren van ‘erfgenaam’ de Stentor, opvolger van de Zwolse Courant.

Trots op de geschiedenis van krant de Zwolse Courant

Trots. Dat is wat dit boek is. Trots op de unieke historie. Trots op de krant, op Zwolle en op het bedrijf, dat niet alleen een familiebedrijf was, maar vooral een onderneming waar iedereen wel iemand kende die er werkte, gewerkt had of ging werken. Ook op die manier was het een familiebedrijf.

Willem van der Veen aan de achterkant van het oude Tijl-pand aan de Voorstraat. Dit is het enige gedeelte dat blijft staan en geen plaats maakt voor de nieuwbouw van Primark. Helemaal bovenaan de toren is de Tijl-boom, het merkteken van het bedrijf nog te zien

Uniek is niet echt een woord dat journalisten graag gebruiken. Meestal is iets niet uniek, maar voor de ‘Zwolse’ geldt dat wel. Er is geen enkele krant in Nederland die het langer onder een en dezelfde uitgever heeft uitgehouden. Het is een van de oudste nieuwsbladen van Nederland. Bovendien is het een krant die nog steeds bestaat. Weliswaar niet meer onder de vleugels van uitgeverij Tijl, maar Zwolle heeft nog steeds een eigen krant met een eigen redactie en dat is bijzonder.

Waarom een e-boek over de Zwolse Courant?

Waarom een e-book? Niet omdat het modern is. Maar een boek van papier uitgeven kost veel geld, zeker als het om een fotorijk boek gaat voor de regio. Er was geen uitgever bereid om de Zwolse op de ‘ouderwets’ manier uit te geven. Daarop klopte Willem van der Veen aan bij ons.

Via www.boekenbestellen.nl is er zowel een versie voor e-readers (ePub) als een PDF (tablet en computer) beschikbaar. Let wel op het aanklikken van de juiste aankoopbutton. Niet dat je een pdf wilt hebben, maar een epub-bestand bestelt. ;-).

Verkooppagina de Zwolse op website Boekenbestellen.nl.
Advertentie: De Zwolse, 200 jaar venster op de wereld (Apple/Epub/Pdf)
Een verhaal over twee eeuwen persgeschiedenis van de Zwolse Courant/Stentor met herinneringen van oud-journalist Willem van der Veen.
Prijs 8,99 euro. 202 pagina’s, ruim 140 foto’s en illustraties. Meer informatie? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Book Store Of: Boekenbestellen.nl

1 reactie

  1. Bert Huisman
    1 december 2016

    Van Harte Willem!
    Ik ga hem snel downloaden.
    Bert Huisman

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven