Camper Smuikje hanteert de pollepel

Onze Pino-salade, een gerecht uit Extramadura
Onze Pino-salade, een gerecht uit Extramadura

De eerste keer dat wij deze supergezonde salade voorgeschoteld kregen, verbleven wij in het schone binnenland ván het binnenland van Spanje. In Extremadura, in het gezellige dorpje Pinofranqueado, waar in het weekeinde Spanjaarden de dagen doorbrengen met zwemmen in het natuurlijke zwembad, waarbij de rivier rio de los Angeles min of meer is afgedamd.

Kusvisjes

Door ’s avonds en in de winter de sluizen open te zetten wordt het water voortdurend ververst. En als extraatje zitten er zogenaamde ‘kusvisjes’ in het water, die met hun bekjes heel zachtjes je huid aftasten. De eerste keer schrik je je wezenloos, maar daarna zijn deze kusjes een fascinerende ervaring. Reden voor ons om het gerecht Pino-salade te noemen. Naar de vindplaats zullen we maar zeggen. Het gerecht is uiterst simpel en makkelijk klaar te maken.

Advertentie: het grote Spaanse routeboek

‘Het grote Spaanse routeboek’ neemt je mee op reis door het onbekende, maar mooie Spanje en het rustige deel van de Portugese Algarve. 10 Interessante reisroutes hebben we samengesteld waarbij we jullie kennis laten maken met steden, cultuur én natuur. 5500 Kilometer wordt beschreven met 79 rust- en verkenningsplekken. NIEUW: we hebben zo’n 80 Gps-bestanden toegevoegd! Het digitale boek bezit ruim 1000 foto’s en zo’n 170 handige kaarten, ondersteund door weblinks. Aantal pagina’s: 847. Prijs: 29,99 euro. Meer info? Klik hier.
Interesse? Ga dan naar: Apple Bookstore Of: Boekenbestellen.nl (Pdf)

Recept

Per persoon heb je 2 handsinaasappels nodig, 1 citroen, 2 eieren, knoflook, olijfolie, rode wijn en zo’n 50 gram chorizo. Wij hebben dit keer chorizo uit Pamplona gekocht. Volgens Spanjaarden de beste. Volgens ons ook en gelukkig voor ons overal in Spanje verkrijgbaar. In Nederland moeten jullie het waarschijnlijk met de ‘standaard’ chorizo doen.

Hoe maak je het klaar?

Allereerst de schillen van de citrusvruchten halen, vruchtvlees in plakken snijden en op het bord draperen, knoflook snipperen en erover heen strooien, olie en rode wijn er naar smaak overheen sprenkelen. Hier de plakjes chorizo overheen leggen, eitjes bakken. Ja, het wordt eentonig, maar ook die erover heen leggen… Maar dan is het ook klaar. Eet smakelijk.

Foto’s ingrediënten:

Instructiefimpje:

Scroll naar boven